Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2016 18:44
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

SoundCloud a jeho 125 milionů písní bude možné streamovat offline! Konkurence pro Spotify má jednu velkou výhodu

TECH SPOTIFY
Uložit Uložené

Proč by měl právě SoundCloud ohrozit giganta, jakým je Spotify?

Každý jeden měsíc využije SoundCloud přibližně 175 milionů uživatelů, kteří si mohou vybírat z tvorby až 12 milionů umělců. Právě těchto 12 milionů je zmiňovanou výhodou oproti Spotify a jiným streamovací službám, protože jen na SoundCloud najdete doslova tuny unikátní hudby, ke které se nedopátráte na žádné jiné streamovací či hudební službě. Díla amatérských hudebníků jsou však v mnoha případech na stejně vysoké úrovni jako hudba vycházející z profesionálních studií. SoundCloud proto představil dlouho očekávanou službu - SoundCloud Go.

Doposud existoval na SoundCloud pouze jeden prémiový program, který prodloužil maximální délku vašich nahrávek původně stanovenou na 12 hodin celkové doby (a přidal analytické služby vašich tracků). K dispozici je ve dvou balíčcích, avšak reálně si ho předplácí jen úzká skupina uživatelů. Go se podle předpokladů bude těšit větší popularitě. Offline režim v kombinaci s nekonečným brázděním zákoutími no-name interpretů může vyústit v pořádně dlouhý osobní playlist a když si k tomu přidáte seznamy vytvořené od jiných uživatelů, dostanete ve výsledku službu, díky které nikdy nebude nouze o novou hudbu.

Doporučeno
Spotify Wrapped pro Česko je tady! Koho lidé v roce 2023 poslouchali nejvíc? Jedno jméno tě fakt překvapí Spotify Wrapped pro Česko je tady! Koho lidé v roce 2023 poslouchali nejvíc? Jedno jméno tě fakt překvapí 29. listopadu 2023 14:00

Co se týče nahrávek, v 125 milionech jednotlivých písní je zahrnut i prémiový obsah, který bude k dispozici výhradně pro předplatitele programu Go. SoundCloud se dosud nevyjádřil, o jakém velkém procentu mluvíme, každopádně Spotify, Apple Music, případně Deezer budou čelit vážné konkurenci. Momentálně si Spotify předplácí až 30 milonů uživatelů a bude zajímavé sledovat, do jaké míry ovlivní SoundCloud tuto komunitu. Služba odstartuje nejprve v Americe, později bude dostupná i v jiných zemích. Odhadované měsíční předplatné je kolem 250 korun, ať už budete streamovat přes smartphone nebo PC. Jste nakloněni moderním hudebním službám?

SoundCloud a jeho 125 milionů písní bude možné streamovat offline! Konkurence pro Spotify má jednu velkou výhodu
Domů
Sdílet
Diskuse