Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2016 12:26
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Google a Fiat vyrobí samořídící auta. Prý chtějí zlepšit bezpečnost na silnicích

TECH
Uložit Uložené

Bližší spolupráce má přinést 100 nových kousků s umělou inteligencí.

Jelikož internetový gigant nedisponuje kapacitami na výrobu hardwaru, při každém fyzickém produktu musí spolupracovat s tím, kdo je má. U mobilních telefonů jsme to mohli postřehnout už několikrát, z čehož vzešla populární modelová řada Nexus v několika generacích, která nabízí čistý operační systém Android. A něco podobného chce Google realizovat i se samořídícími automobily. Díky užší spolupráci s automobilkou Fiat Chrysler chce totiž vyrobit 100 nových vozidel s autonomní technologií, což znamená, že nebude nutné, aby za volantem seděl živý řidič, protože ho nahradí přítomná umělá inteligence s asistencí skenerů, radarů a kamer, která se dokáže neustále zdokonalovat. Jak jsme navíc mohli nedávno vidět, eliminace chyb způsobených lidským faktorem není jen reklamním tahem, ale skutečnou realitou.
 
„Příležitost spolupracovat s inženýry z FCA urychlí naši snahu vyvinout skutečné samořídící auto, které udělá z našich silnic bezpečnější místo a umožní cestovat těm, kteří řídit nedokáží,“ uvedl John Krafcik, CEO divize Google zaměřené na projekt s autonomními vozidly. Přírůstky k současným kouskům, které gigant v těchto dnech testuje na amerických silnicích, by se měly začít postupně objevovat v terénu již koncem tohoto roku.

Domů
Sdílet
Diskuse