Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2016 15:25
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zasekl se vám v hlavě skvělý song, ale nemůžete ho najít? Vyzkoušejte tyto 4 vynikající hudební aplikace

ZAJÍMAVOSTI HUDBA
Uložit Uložené

Ani za nic ho nemůžete vygooglit?

Jdete po ulici či nákupním centru a najednou začne hrát skvělý song, o kterém jste zjistili, že ho urgentně musíte slyšet znovu, jinak se stane něco opravdu moc špatného? Tak přesně to se občas stává nám a následující aplikace jsou často skuteční spasitelé. Pokud nehledáte přímo exotický kousek, pravděpodobně jste vyhráli.

Midomi

Zasekl se vám v hlavě skvělý song, ale nemůžete ho najít? Vyzkoušejte tyto 4 vynikající hudební aplikace

Je docela velká šance, že vás Midomi zaplaší poměrně otřesným webem. Zvládli bychom jmenovat poměrně dlouhý seznam věcí, které nefungují, ale za tím vším je přece jen jeden unikát. Pokud hledáte song, pravděpodobně si pamatujete melodii. A tu stačí do Midomi jen zabroukat. Vítané je i zpívání, ale když jste ten song slyšeli jednou, s textem může být problém. A problémem je i to, že vaše hudební sólo musíte tvořit pro kvalitní výsledek alespoň 10 sekund.

Recenze i doporučení na Midomi jsou opravdu výborné, ale nám Lukas Graham - 7 Years odhalil až na podruhé. Zkusili jsme na něj vytáhnout něco, co by nemusel znát, ale stále je to známé. No ani pět pokusů nestačilo na Alan Walker - Faded. Možná jsme měli zkusit Faded slovenské.

Tunatic

Zasekl se vám v hlavě skvělý song, ale nemůžete ho najít? Vyzkoušejte tyto 4 vynikající hudební aplikace

Tunatic je docela zvláštní věc. Především je třeba zmínit, že musíte stahovat. Následně po stažení zjistíte, že to potřebuje internet a to poměrně vydatně. To nás samozřejmě nepřekvapilo, do databáze se nějak dostat je třeba, ale online verze by byla určitě pohodlnější. Klient je nepředstavitelně zastaralý a aktualizace dlouhodobě nevycházejí. Přesto se o to někdo stará, protože veselou Tim McMorris - On top of the world nám vyplivlo do tří sekund.

Shazam

Zasekl se vám v hlavě skvělý song, ale nemůžete ho najít? Vyzkoušejte tyto 4 vynikající hudební aplikace

Tak tohle asi už někdo znát bude. Appka pro Android, iOS či dokonce Windows Phone (fakt). Shazam vypadá opravdu parádně. Elegantně. A ovládá se příjemně a intuitivně. Testovali jsme Android verzi, po téměř vždy úspěšném dohledání písničky nám ještě doporučil songy podobného stylu. Vidíte, co hledali vaši kamarádi na Facebooku nebo si můžete vyhledaný song rovnou i koupit.
 
Shazam boduje hlavně na poli přehrátí rovnou toho songu. Co trošku míjí pointu, ale s pískáním si s menšími komplikacemi pořadí také. Zaznamenali jsme recenzi, že s běžnými songy si Shazam poradí jak nic. Poté, co odhalil dokonce slovenskou Páru, jsme se odhodlali vyzkoušet poměrně prudký trap: TheFatRat - Xenogenesis. S ponížením konstatujeme, že Shazam nás bez problémů odhalil.

Musipedia

Zasekl se vám v hlavě skvělý song, ale nemůžete ho najít? Vyzkoušejte tyto 4 vynikající hudební aplikace

Musipedia už i designovým sladěním napovídá, že půjde o něco trošku jiného. Všude jsou klávesy a notové čáry. No pokud jste se náhodou právě vrátili z koncertu ve filharmonii, Musipedia je tu právě pro vás. Zaměřená na klasickou hudbu nabízí opravdu množství možností vyhledávání. Ať už skladbu můžete zahrát na klávesnici, naklikat noty myší či zapískat do mikrofonu - všechny možnosti fungují výborně. Nebo alespoň fungovaly při našem testu. Protože před klasickou hudbou raději upřednostníme jiné žánry a kromě lekcí klavíru ve školním věku bylo naše jediné setkání s klávesami ve hře Piano Tiles, vybereme odtud tu nejznámější. A podařilo se! Nádhernou Bluestone Alley našla Musipedia na první šup spolu s asi deseti dalšími doporučeními. Při jiných žánrech jsme však odešli s dlouhým nosem.
  
Většině lidí je naprosto jasné, že zaseknutí písničky v hlavě je jen jinou formou genocidy a tyto appky nás naštěstí osvobozují. A všechny jsou samozřejmě zdarma! Na závěr bychom jen rádi vypíchli, že najít něco méně známého je prakticky nemožné. Před pár týdny jsme měli tu čest se zhudebněným orgasmem, ale dodnes neúspěšně. No snad i na electro či neobchodní tvorbu jednou přijde čas.

Domů
Sdílet
Diskuse