Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2016 19:19
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

V Číně označili iPhone 6 za kopii Android smartphonu od místního výrobce. Apple má pozastavit prodej

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Další absurdní rozhodnutí.

Kdo by to byl řekl, že jednoho z nejpokrokovějších výrobců spotřební elektroniky někdy označí za někoho, kdo má v oblibě kopírovat práci jiných? V daleké Číně je totiž iPhone 6 viněn z toho, že má podobný (i když to evidentně není pravda) vizuální vzhled jako nesrovnatelně levnější smartphone 100C s operačním systémem Android, za kterým stojí čínský výrobce. A proto je požadavek odpovědných autorit z Pekingu jednoznačný - Apple má na trhu v hlavním městě této asijské země pozastavit prodeje sporného modelu, protože porušuje patentová práva společnosti Shenzhen Baile. Jak je však možné vidět, jde pouze o regionální rozhodnutí, takže ostatních částí velké Číny se zatím rozhodnutí netýká.
 
Podobný případ, ze kterého také nebyl management kalifornského giganta příliš nadšený, se přitom udál teprve nedávno, a to opět v Číně, kde Apple přišel o práva na exkluzivní užívání názvu iPhone. Apple nemá příliš dobré vztahy s čínskou vládou, která má prý ve zvyku konat bez upozornění, a to se odráží i na výsledcích soudních sporů. Proto je občas pro ně výhodnější urovnat patentový konflikt zaplacením určité finanční částky, díky které se vyhnou zdlouhavým tahanicím po soudech. V tomto případě to ale vypadá tak, že nastane výjimka a nevyrovnaný souboj přece jen potáhnou ještě dál.

100C a iPhone 6

V Číně označili iPhone 6 za kopii Android smartphonu od místního výrobce. Apple má pozastavit prodej
Zdroj: 9to5mac.com
Zpět
Sdílet
Diskuse