Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2016 12:02
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Vypálil si otisky prstů, ale největší kolumbijský kokainový baron Daniel Barrera trestu neutekl. Chce však ještě jednou vidět svá vnoučata

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden z nástupců Pabla Escobara poznal svůj americký trest.

Pablo Escobar se bezpochyby do historie zapsal jako nejznámější kolumbijský a vlastně i světový drogový král vůbec, ale protože od jeho smrti již uplynulo dost roků, postupně jeho žezlo převzali noví a noví muži. Jedním z nejznámějších z nich se postupně od roku 1998 stával i Daniel Barrera Barrera, který se rychle vypracoval z pomocníka na farmě na drogového krále severu Jižní Ameriky a jeho příběh nebyl až tak vzdálený tomu Escobarovu.

Barrera rychle pochopil, že svůj produkt, tedy kokain a jeho výrobu, si musí podchytit již v úplném začátku, a tak skupoval kokainovou pastu a ve vystavených laboratořích ji přeměňoval na čistý kokain, kterého se mu v průběhu 12 let aktivní služby v čele organizované skupiny podařilo vyrobit minimálně 720 tun. Měsíčně údajně jeho skupina zvládla vyrobit asi 5000 kilogramů drogy a byznys na sebe vydělával více než nádherně, vždyť každý měsíc Barrera a jeho muži získávali miliony a miliony dolarů. Baron si dokonce nechal i vypálit otisky prstů a prošel několika plastickými operacemi, aby ho autority nedokázaly polapit a identifikovat. Bohužel, jako to v případě drogových baronů většinou bývá zvykem, v roce 2012 byl Barrera zatknutý ve Venezuele, odkud se dostal do Kolumbie a USA potom využilo právo na vydání vězňů, kvůli čemu se Barrera dostal hned před tři soudy v Brooklynu, Miami a na Manhattnu.

Po zadržení a převezení do Spojených států amerických zkonfiskovala policie Barrerovi několik luxusních nemovitostí, drahé automobily, jachty, apartmány, a další cennosti, a tak už nic nebránilo soudcům, aby vyřkli rozsudek. 48letý Barrera se v průběhu celého procesu snažil se soudcem spolupracovat, přiznal se k více obviněním a jeho jedinou prosbou bylo, aby nedostal doživotní trest, protože by ještě jednou chtěl vyjít z vězení a vidět svá vnoučata na vlastní oči. Manhattanský soud mu nakonec udělil trest v délce 35 let vězení a nezapomenul například ani na 10 milionovou pokutu, což je však pro Barreru dohromady stále málo, protože jeho rodina a přátelé mají stále přístup k obrovskému bohatství.

Vypálil si otisky prstů, ale největší kolumbijský kokainový baron Daniel Barrera trestu neutekl. Chce však ještě jednou vidět svá vnoučata
Zdroj: youtube screenshot

Domů
Sdílet
Diskuse