Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2016 17:49
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Hra Pokémon GO dostala čerstvou aktualizaci. O jaké změny tentokrát jde?

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Trenéři Pokémonů se dočkali menších vylepšení i opravených chyb.

Pár dní poté, co nám John Hanke, CEO vývojářského studia Niantic, na akci Comic-Con odhalil připravované funkcionality včetně dalších větších změn, přichází na App Store (verze 1.1.0) a Google Play Store (verze 0.31.0) menší aktualizace, která momentálně obsahuje pouze několik drobností. Softwarový balíček má mezi novinkami možnost jednoduché změny avatara přímo v profilu hráče, pozměněné síly jednotlivých útoků příšerek a také přináší mírně upravené rozložení uživatelského prostředí, takže by mělo být ovládání nově více intuitivnější.

Důležité zde je ale především to, že užitečné „stopy“, které se nám zobrazovaly u Pokémonů kolem, jsou již minulostí. Ty nám indikovaly, jak daleko zhruba jsme od jeho lokality, takže pokud měl člověk chuť na trošku procházení se po okolí jednoho místa, dokázal ho s jejich užitečnou pomocí poměrně snadno najít. Poslední dobu byly však stále zobrazeny tři stopy (předtím i jedna nebo dvě), a to bez ohledu na to, zda jsme blíže, nebo dále, za čímž zřejmě stála snaha odlehčit enormně přetížené servery. Nakonec to tedy vyřešili úplným a zároveň zřejmě dočasným odstraněním, protože by je mohla s poměrně velkou pravděpodobností přinést zpět některá z dalších aktualizací. A jak informuje web Forbes, pokud si po instalaci aktualizace otevřete okno s příšerkami kolem vás, ten, co je vlevo nahoře, už nemusí být nejblíže, a ten, který je vpravo dole, zase nejdále. Stejně zmenšily rádius detekce, z původních 100 metrů má mít už jen 70, což znamená pouze jedno - hledání Pokémonů bude od nynějška trošku komplikovanější.

Před aktualizací, po aktualizaci

Hra Pokémon GO dostala čerstvou aktualizaci. O jaké změny tentokrát jde?
Zdroj: Niantic

Co se týče bojového systému, úkolem aktualizačního balíčku je kromě výše zmíněných věcí vyvážit souboje. Silnější kousky tak mají prý mít trošku oslabené DPS jednotlivých útoků, no a ty slabší pro změnu posílené. Pocítíme to například u Vaporeona, který dominoval snad v každém gymu. Na síle ztratily především rychlé útoky, přičemž speciální útoky mírně posílily, takže staré známé taktice, kde hráči dokola pouze klikali na displej, už konečně odzvonilo. „Charge attacks“ díky tomu získají mnohem větší význam. Více bližších detailů o změně DPS naleznete na tomto odkazu.

Další menší změny v aktualizaci pro Pokémon GO:

  • transfer button se přesunul do nové nabídky, kde je i favorite button
  • příšerky, na které použijeme favorite button, už omylem nevyměníme za bonbóny
  • hra začne upozorňovat, aby lidé během odchytu nejezdili autem nebo si dávali pozor na potenciálně nebezpečné oblasti, kde jim hrozí riziko úrazu
  • obrazovka s inkubátorem obsahuje tlačítko, které nás vezme přímo do virtuálního obchodu
  • změny nastaly i ve fontu, tedy písmu
  • hnízda příšerek budou mít pestřejší mix jednotlivých druhů
  • objevená příšerka zůstane vidět na mapě až do vzdálenosti 300 metrů, což je více než dosud
  • některé achievementy (medaile) mají nový vizuální vzhled
  • vylepšené animace v gymech
  • lepší stabilita hry
Domů
Sdílet
Diskuse