Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2016 15:35
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Praze měli dělníci rozebrat a znovu poskládat dlažbu, z přechodu pro chodce zůstala jen mozaika

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nevyšlo, nevadí.

Nechtěná mozaika bílých dlažebních kostek se nedávno nacházela v Praze na Jugoslávská ulici, blízko národního muzea. Její příběh je jednoduchý, ale o to komičtější: Rekonstrukce místní tramvajové trati s sebou nesla i rozebrání dlažby ve středové části ulice. Shodou okolností však na stejném místě byl i přechod pro chodce - po zničení jeho střední třetiny se však do původního stavu nevrátil. Bíle natřené dlažební kostky skončily umístěny na náhodných místech ulice.

V Praze měli dělníci rozebrat a znovu poskládat dlažbu, z přechodu pro chodce zůstala jen mozaika
Zdroj: Facebook

Na nesrovnalost upozornil až hlavní pražský městský architekt Petr Kučera, na to už reagoval i odpovědný Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP). Podle jejich mluvčího způsobilo celou situaci nepříznivé počasí. Ve skutečnosti prý vůbec nebyl záměr uspořádat kostky do původní polohy, ale jiné nastříkat bíle. Díky dešti se však na celou realizaci zapomnělo. Mluvčí DPP na závěr ještě dodal: „...barevná odlišnost bílých kostek a jejich mozaikové uspořádání bylo vidět jen z větší výšky,“ jinými slovy, není co řešit.

Domů
Sdílet
Diskuse