Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2016 21:49
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Děti zahloubané do mobilů a tabletů si ani nevšimly, že jim vyměnili rodiče. Chceme, aby takto vypadaly budoucí generace?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smutná realita dnešní mladé generace.

Stále více rodičů vyplňuje volný čas svých dětí tím, že jim dají do ruky tablet, mobil nebo jim zapnou televizor a více jakoby se o ně ani nemuseli starat. Děti samozřejmě neprotestují, vždyť každého z nás v dětství fascinovaly počítače a technologie, které byly v těch dobách ještě v plenkách, ale i tak jsme si s nimi chtěli hrát. Společnost Dolmio se proto rozhodla uspořádat menší sociální experiment přímo u rodinného stolu s večeří. Tablety a mobily by neměly za stolem co dělat, ale následující děti byly očividně zvyklé na jejich používání až do takové míry, že si vůbec nevšimly cizích lidí místo rodičů a sourozenců. Mohly se přímo před nimi změnit obrazy na stěnách a nejdůležitějším objektem i tak zůstával tablet. Malé děti by si proto i v dnešní době měly hrávat zejména s běžnými hračkami a běhat venku namísto toho, aby seděly na pohovce s tabletem v ruce a nevnímaly své okolí. Jaké ratolesti pak za pár let vychovají, když jsou zvyklé na to, že tablety mají povolené i při večeři?

Domů
Sdílet
Diskuse