Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2016 9:55
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Je až neuvěřitelné, co všechno si můžeme dnes koupit online. Mezi nejzvláštnější věci rozhodně patří pravá lidská lebka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obchod Skulls Unlimited nabízí opravdu neobyčejný sortiment. Od pravých lidských lebek a kostí až po zvířecí srst.

V době, kdy internetové nákupy trhají rekordy si můžeme koupit online už opravdu všechno. Kromě běžných věcí jako elektronika, knihy či oblečení narazíme sem tam na e-shop, který nabízí trochu zvláštní sortiment. A lidské a zvířecí kosti sem určitě patří. Zakladatel a prezident Skulls Unlimited, Jay Villemarette dodnes vzpomíná, jak mu většina známých nevěřila, že by se jednou mohl prodejem kostí uživit. Celý byznys se vzorky kostí vzešel ze silné vášně k nim samotným. Když byl Jay Villemarette ještě malý chlapec našel psí lebku, která ho natolik zaujala až si postupně vytvořil vlastní sbírku. Po absolvování střední školy sbíral a prodával lebky ve svém volném čase vedle práci automechanika. Poté, co byl z práce propuštěn, zkusil rozjet podnikání s kostními vzorky. Jak poptávka a zároveň i tržby rostly, z (ne)obyčejného hobby se stalo plnohodnotné podnikání.

Je až neuvěřitelné, co všechno si můžeme dnes koupit online. Mezi nejzvláštnější věci rozhodně patří pravá lidská lebka
Zdroj: www.skullsunlimited.com
Je až neuvěřitelné, co všechno si můžeme dnes koupit online. Mezi nejzvláštnější věci rozhodně patří pravá lidská lebka
Zdroj: www.skullsunlimited.com

Společnost Skulls Unlimited International poskytuje eticky získané osteologické vzorky přirozené kosti zejména pro vzdělávací, lékařské a výzkumné účely. Osteologie je vlastně věda o kostech. Skulls Unlimited patří mezi společnost s největší sbírkou kostí nalezených po celém světě. Mají vynikající pověst i u prestižních a světoznámých muzeí a univerzit. Lebky samozřejmě nejsou to jediné, co tento e-shop nabízí. Mají vskutku bohatý sortiment. Pokud by vám lebka nestačila, vězte, že zde dokonce najdete i celou lidskou kostru. Vyjde vás asi na 108 000 Kč. U kostí máte mimo jiné uveden i věk, pohlaví a původ dárce. Kromě lidských kostí obchod nabízí i produkty ze zvířat jako srst, zuby, kosti a různé druhy vajec. Všechny zmíněné věci mohou vaši peněženku odlehčit o stovky až tisíce korun. K čištění využívají larvy brouků, které zbaví lebku nebo kostru masa. Kosti jsou později bělené pomocí peroxidu vodíku. Ročně vyprodukují přibližně 25 000 lebek. Na webu také najdete více než 500 replik kostí vzácných či ohrožených druhů pro náročné zákazníky. Všechny vzorky jsou samozřejmě eticky a právně vypořádány a tak se nemusíte bát, že byste porušovali zákon. Všechny vzorky ze zvířat pocházejí z přirozených úmrtí, myslivosti nebo z nehod na silnicích.

Domů
Sdílet
Diskuse