Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2016 16:51
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Školy budou k výuce používat Minecraft. Microsoft spustil speciální edici populární hry, která je dostupná i u nás a na Slovensku

TECH
Uložit Uložené

Nová verze fenoménu jménem Minecraft najde své uplatnění i ve školách. Jedná se o rozšíření staršího programu MinecraftEdu.

Microsoft začátkem tohoto týdne po zhruba deseti měsících usilovné práce spustil již dříve představenou verzi herního fenoménu Minecraft, která nese podtitul Education Edition. Jak již samotný název může napovědět, americká společnost ve spolupráci s vývojáři ze studia Mojang, které firma Billa Gatese předloni odkoupila za 2,5 miliardy dolarů, touto edicí míří především na školy a učitele, kteří ji budou moci využít jako pomůcku při výuce.

Na první pohled se titul od svého několik let starého předchůdce prakticky nijak výrazně neliší. Základní herní principy zůstávají zachovány, nicméně nová výuková edice s sebou přináší několik nových objektů a nástrojů, které by měly do výuky přinést další možnosti. Přibyla například virtuální tabule, kantoři mohou sledovat pohyb svých žáků po mapě, zadávat jim úkoly, kontrolovat jejich provedení nebo třeba rozdávat různé druhy odměn. Její využití je zároveň možné v rámci celé škály předmětů, ať už se jedná o přírodní vědy, matematiku či cizí jazyky apod., a jak hru do vyučování co nejlépe integrovat, se mohou kantoři naučit díky programu Minecraft Mentors.

Školy budou k výuce používat Minecraft. Microsoft spustil speciální edici populární hry, která je dostupná i u nás a na Slovensku
Zdroj: Minecraft: Education Edition/Microsoft

V současné době je výuková hra Minecraft: Education Edition dostupná v asi 50 zemích světa, mezi něž patří i Česká republika a Slovensko. Cena je stanovena na 5 dolarů za studenta ročně. Jak se vám celý projekt zamlouvá? O názor se s námi podělte níže v komentářích. 

Domů
Sdílet
Diskuse