Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2016 2:03
Čas čtení 0:00
Marek R.

Žijeme v éře Lionela Messiho. Argentinský klenot vstřelil již svůj jubilejní 500. gól v dresu Barcelony

SPORT
Uložit Uložené

Po zápase ho soupeř nešetřil slovy chvály.

V červnu slavil Lionel Messi své 29. narozeniny a je to tak už více než deset let, co si užíváme hry tohoto kouzelníka. Dlouhá léta je považován za nejefektivnějšího zakončovatele, nejlepšího dribléra a díky posledním zhruba třem sezónám ho už můžeme považovat i za nejlepšího tvůrce hry. Naposledy jsme se podívali na jeho 29 neskutečných gólů, ale dalo by se toho vybírat mnohem více, protože mimo jiné je Messi i gólová mašina a ve včerejším zápase si připsal významné jubileum.
 
Cennou výhru proti Seville 1:2 režíroval gólem a asistencí a tento přesný zásah byl již jeho 500. v dresu Barcelony (včetně přátelských zápasů). Potřeboval k tomu jen 592 zápasů, což jsou čísla, která by Messimu záviděli například i takoví hokejisté. Přestože se Messi stále více stahuje do zálohy a snaží se nahradit jednak Xaviho, ale i zraněného Iniestu, jeho statistikám to nijak neuškodilo a je opravdu neskutečné, co všechno tento argentinský klenot dokáže. Nám nezbývá nic jiného, ​​jen si vychutnávat jeho mistrovství, dokud ho zde máme na evropských trávnících, neboť v dnešním fotbale je úplně jinde než konkurence a i v budoucnosti bude obtížné najít hráče, který by se vyrovnal jeho kvalitám. A přestože se jeho včerejší soupeř vzpamatovává z prohry, i přesto na Messiho nešetřili chválou.

prezident FC Sevilla: "Barcelona vyhrála díky Messimu, bez něj jsou úplně jiný tým."

Sampaoli, tréner FC Sevilla: "Měly by se udělovat dvě Zlaté míče. Jeden pro Messiho a druhý pro zbývající hráče."

Vitolo, hráč FC Sevilla: "Messi je nejlepší hráč historie a ví, jak diktovat tempo hry. V prvním poločase jsme ho výborně pressovali, ale v tom druhém byl rozdílovým hráčem."

Messiho 500. gól v drese Barcelony


Domů
Sdílet
Diskuse