Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2017 10:02
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dubajští hasiči začínají využívat vodou poháněný jetpack. Nikdy jim nedojde voda a na místo požáru se dostanou na skútrech

ZAJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložit Uložené

Žádné vyhýbání se autům v kolonách.

Dubaj jednoznačně nikdy nezaostávala v kategorii implementování nejnovějších a exkluzivních technologií do běžného fungování města a nejnovější výbava místních hasičů to jen potvrzuje. Už nebudou muset závidět svým kolegům od policie, kteří se po městě vyvážejí v autech jako Lamborghini či Ferrari, ale budou moci v mnoha případech na automobily zcela zapomenout. Díky nové iniciativě se postupně do hasičského sboru začnou zavádět nové skútry a co je hlavní, nové vodou poháněné jetpacky. Samozřejmě, že jetpacky budou moci být využívány prakticky pouze v blízkosti dubajského kanálu, který protéká velkou částí města, ale i přes toto omezené působnosti se v analýzách a výzkumech ukázaly jako vysoce efektivní.
 
Hasiči se na místo požáru dopraví pohodlně na skútrech a když už dorazí tam, kam je volali, jeden z nich si nasadí jetpack poháněný vodou a vydá se do vzduchu, aby například neutralizoval hořící auto na mostě. Skvělé je to, že voda z kanálu pohání nejen jetpack, ale hasič ji čerpá přímo do hadice, kterou hasí, takže je nemožné, aby mu voda došla a hašení se tak zaseklo. Na ukázku toho, jak bude hašení pomocí jetpacku v Dubaji vypadat už úřady zveřejnily i video, takže pokud se chceš podívat na to, jak vypadá implementace moderních technologií do hasičského sboru, klidně ho zhlédni.

Domů
Sdílet
Diskuse