Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2017 10:44
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Co dostaneš za 10 tisíc dolarů v prémiové první třídě společnosti Etihad? Samostatný apartmán v oblacích a jídlo jako z pohádky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jestli si potrpíš na luxus, máme pro tebe jeden návrh

V době levných letenek a nízkorozpočtového cestování po celém světě si jen hrstka z nás může říci, že na vlastní kůži zažila cestu ve skutečné první třídě v jedné z nejlepších leteckých společností na světě. Etihad Airways jednoznačně patří mezi nejexkluzivnější aerolinky na Zemi a cena za místo v první třídě se klidně může vyšplhat i na více než 10 tisíc dolarů. Přibližně tolik by to stálo i chlápka jménem David Gillaspia, který se vydal z Abú Zabí do amerického New Yorku. Asi by nebyl ochoten vysolit 10 tisíc dolarů za jeden let, ale naštěstí se mu podařilo nasbírat dostatek leteckých mil a cestu v první třídě měl prakticky zcela zdarma. Z čeho však takový zážitek skládá?

Samozřejmostí je osobní řidič k dispozici přímo na letišti, který tě ochotně vysadí co nejblíže u vstupu do exkluzivního klubu pro cestující v první třídě a zaměstnanci Etihad se o tebe poté postarají nejlépe, jak umí. Nejdříve ti vezmou zavazadla, pak přichází na řadu check-in, kde se nemusíš bát, že budeš stát v dlouhých řadách, a když ho zvládneš, čeká na tebe pobyt v čekací místnosti, kde se můžeš nechat ostříhat, užít si masáže nebo se jen prostě dobře najíst. Když pak přijde čas nastoupit do letadla, nebudeš se tlačit v ekonomické třídě, ale zamíříš rovnou do vlastního apartmánu v oblacích plného moderních vymožeností a skrytých doplňků. Najdeš v něm kromě kosmetického stolku i 27palcovou televizi a pohodlné křeslo, ve kterém můžeš začít svůj let. Etihad tě na palubě přivítá i personalizovaným dopisem, takže se budeš moci cítit jako exkluzivní host, což jen znásobí možnost osprchovat se přímo na palubě.

Samozřejmostí je také šampaňské zcela zdarma, a to v jakémkoliv množství, ale pokud bys měl chuť na jiný druh alkoholu, stačí si jen říct. Co se týče jídla, o tom snad ani nemusíme mluvit, protože v první třídě se podávají pokrmy jen z těch nejkvalitnějších surovin, a když ti tvůj apartmán náhle přemění na luxusní jídelní kout, najednou zapomeneš i na to, že jsi stále v oblacích. Na závěr večera ti palubní personál přijde tvůj apartmán přetvořit i na postel, takže se nebudeš muset snažit usnout na úzkých sedadlech, ale pohodlně si lehneš a po probuzení se už možná budeš nacházet i ve své destinaci. Zda je podobný zážitek hodný několika tisíců dolarů, to už musíš posoudit sám, ale my bychom se určitě nehádali, kdyby nám ho nabízeli bezplatně.

Domů
Sdílet
Diskuse