Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2017 21:23
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Ve špičce letadla z Kolumbie bylo nalezeno 14 kilogramů kokainu. Balíčky s drogou objevil všímavý technik

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pašeráci dováželi do Miami kokain velmi netradičním způsobem.

Jednomu údržbáři letecké společnost v Oklahomě se podařil velmi neobvyklý nález. Měl za úkol zkontrolovat letadlo American Airlines, které přiletělo z Kolumbie. Když kontroloval přední část letadla, dostal podezření a ve špičce objevil 14 kilogramů kokainu. Sedm umně a originálně schovaných balíčků bílé drogy by při pouličním prodeji pašerákům vydělalo 5 milionů korun (~185 tisíc eur). K netradičnímu nálezu došlo v neděli večer v Tulse, jak uvedl šerif Tulsa County na svém facebookovém profilu. Podle jeho vyjádření jeden z techniků, kteří byli pověřeni letadlo zkontrolovat před dalším letem, získal podezření, když objevil novou izolaci ve špičce letadla, a když ji posunul, nalezl balíček.  

Následovalo přivolání policie, která potvrdila, že se jedná o zásilku kokainu. Let Boeingu 757 započal v Bogotě, hlavním městě Kolumbie, a přistát měl v Miami. Tajná zásilka však nebyla díky všímavému technikovi doručena úspěšně. Letadlo navíc nemohlo projít údržbou v Miami, protože tamní letiště nedisponovalo prostorem, a tak bylo provedeno právě v Tulse. Událost je čerstvá a bude ještě prošetřena, ale vynalézavost kolumbijských pašeráků, kteří kokain symbolicky umístili do nosu letadla, očividně nezná mezí. 

BLOW ON A PLANE: The Tulsa County Sheriff's Office says a maintenance worker found 7 bricks of cocaine on an American...

Posted by Lacie Lowry on Monday, January 30, 2017
Domů
Sdílet
Diskuse