Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2017 9:58
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jaromír Jágr si k 45. narozeninám dopřál speciální dárek. Jako druhý v historii NHL překonal hranici 1 900 kanadských bodů

SPORT
Uložit Uložené

Hokejová legenda má ještě stále dostatek sil a energie a je jasným důkazem toho, že věk je jen číslo.

Jaromír Jágr je již několik dlouhých let hokejovým fenoménem, avšak jeho úspěch nestojí jen na přirozeném talentu, ale i odhodláni, protože měl vždy ve zvyku trénovat o něco déle a tvrději než jeho spoluhráči. I tato skutečnost měla očividně svůj význam a Jarda se dokáže i ve svých 45 letech prohánět ledem nejprestižnější hokejové ligy světa jako mladík. S přibývajícím věkem narůstá i počet dosažených milníků a rekordů, což je při jeho produktivitě pochopitelné. Rodák z Kladna debutoval v NHL v roce 1990 a už rok nato se těšil ze zisku Stanley Cupu. Od té doby zaznamenal řadu jiných úspěchů a dnes po více než 26 letech se raduje ze svého 1900. kanadského bodu.

Tuto hranici se před ním podařilo dosáhnout pouze jedinému jeho kolegovi a vy už asi víte, že jím byl Wayne Gretzky, kterému se počítadlo zastavilo na hranici 2 857 bodů. Jágr má tedy k dnešnímu dni na kontě 1 684 zápasů, 759 gólů, 1 141 asistencí a s největší pravděpodobností se pár dlouhých let něco podobného nezopakuje, protože nejblíže je z aktivních hráčů Joe Thornton s 1 379 body. Dosažení této hranice zároveň přišlo v den, kdy Jarda slavil své 45. narozeniny, no a krásnější dárek si už snad ani nedokázal představit. Gratulujeme!


Domů
Sdílet
Diskuse