Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2017 18:24
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Legendární Nokia 3310 se vrací v novém kabátě a s hrou Snake. Co vše nám ještě finský výrobce ukázal?

TECH
Uložit Uložené

Znovuzrozená špička mobilního průmyslu přináší tři nové kousky.

Během dnešní tiskové konference Nokie vyplulo na povrch několik podstatných informací. Dozvěděli jsme se například to, že značka Withings, která je zaměřena na vývoj a výrobu nositelných smart zařízení, změní své jméno na nesmírně populární název finského výrobce mobilních telefonů. Největší pozornost se však točila kolem představení více smartphonů, kde nechybí jak Nokia 3, tak ani Nokia 5, přičemž světlo světa spatřila i vylepšená Nokia 3310. A nezapomněli ani na oznámení příchodu déle známé Nokie 6 do ostatních koutů světa. Tu se dosud nabízela pouze na lukrativním čínském trhu a díky dostupným číslům můžeme říci, že zájem skutečně nechyběl.
 
Slaběji vybavená Nokia 3 za 139 eur sestává z jednoho kusu hliníku a má kompaktní, pouze 5palcový HD displej či 8megapixelový selfie fotoaparát se širokoúhlým záběrem. Mírně větší a také hliníková Nokia 5 za 189 eur dostala 5,2palcovou úhlopříčku, identické rozlišení, 2GB RAMku, 12megapixelový hlavní foťák nebo 16GB úložný prostor. Nokia 6 zase nabízí 5,5palcový Full HD panel, až 4GB operační paměť, Snapdragon 430 a zapomenout určitě nesmíme ani na Android 7.0 Nougat.

Legendární Nokia 3310 se vrací v novém kabátě a s hrou Snake. Co vše nám ještě finský výrobce ukázal?
Zdroj: www.phonearena.com

Nokia 3310 

Nová Nokia 3310 nese několik vzhledových charakteristických rysů slavného předchůdce, které památníkům hned při prvním pohledu způsobí pořádnou nostalgii. Mobilní telefon nepohání Android (softwarová platforma Nokia Series 30+) a dokonce ani nejde o smartphone. Je to tedy jen další „hloupý“ model s nízkou cenou, na kterém si zahrajeme tradiční hry jako Snake. Jeho technické specifikace proto pochopitelně tvoří pouze 2,4palcový zobrazovací panel s nízkým rozlišením 240 x 320 pixelů nebo pouze jeden 2megapixelový fotoaparát. Cenovka by se měla pohybovat okolo 49 eur a s prodejem všech zmíněných modelů plánují začít během druhého čtvrtletí 2017.

Legendární Nokia 3310 se vrací v novém kabátě a s hrou Snake. Co vše nám ještě finský výrobce ukázal?
Zdroj: androidportal.zoznam.sk

Domů
Sdílet
Diskuse