Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2017 13:44
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Lezou ti klasické nabíječky na nervy? The MotherBox naplní tvůj iOS či Android smartphone bez připojení kabelu

TECH ANDROID IPHONE
Uložit Uložené

Pohodlí není nikdy dost.

Vypadá to tak, že je na světě další úspěšný crowdfunding projekt. Tentokrát se ale vše točí kolem bezdrátového doplňování elektrické energie do baterie jak v iPhonech, tak i v Android smartphonech. Jak to tedy celé probíhá? Tým stojící za zařízením The MotherBox tvrdí, že uživatel mobilního telefonu musí pouze připojit speciální příslušenství, takzvaný přijímač do přítomného portu pro kabelovou nabíječku, které pak už jen skryje pod nasazený kryt. Hlavní část bezdrátové nabíječky připojí k síti, stáhne oficiální aplikaci, a když mobil položí vedle ní, baterie se automaticky začne nabíjet. Na rozdíl od jiných alternativ, toto provedení nevyžaduje žádný fyzický kontakt. Vzdálenost však na druhou stranu definuje rychlost doplňování šťávy, takže pokud jsou zařízení dále od sebe, tak si i logicky déle počkáme.

Lezou ti klasické nabíječky na nervy? The MotherBox naplní tvůj iOS či Android smartphone bez připojení kabelu
Zdroj: www.indiegogo.com

Bezdrátová nabíječka The MotherBox shromáždila pouze za pár dní od spuštění projektu na webu indiegogo.com přes slušných 90 tisíc dolarů, přičemž její tvůrci původně potřebovali pouze 25 tisíc. Do konce zbývají necelé tři týdny, takže pár tisíců ještě určitě přibude. První kusy dorazí nejrychlejším podporovatelům někdy během září. Balíček, kde najdeme i menší provedení The MotherBox Mini, momentálně stojí 159 dolarů.

Zpět
Sdílet
Diskuse