Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2017 12:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Téměř 70 procent mladých lidí se vyhýbá osobnímu setkání, protože si raději povídají přes internet

TECH
Uložit Uložené

Doba se mění a my s ní.

Ať už mluvíme o inteligentních mobilních telefonech, tabletech nebo takových laptopech, každé jedno jmenované mobilní zařízení má prsty v tom, že pomaličku, ale jistě přestáváme chodit mezi lidi. A jako neprůstřelný důkaz tu máme docela zajímavý průzkum, podle kterého okolo 68 procent mladých preferuje online konverzaci před skutečným setkáním, například v kavárně. A pokud někoho zajímá i množství dotazovaných, tak jejich počet dosáhl 2000, přičemž ani jeden z nich nebyl mladší 18 let.
 
Průzkum, za kterým stojí Don Pablo Coffee, se zaměřoval na lidi narozené v období trvajícím od roku 1980 až do roku 2000, čili takzvaná generace Y, a jeho cíl spočíval ve zjištění specifických preferencí. No a díky čerstvým výsledkům můžeme nyní říci, že hlavním důvodem, proč upřednostňují chat prostřednictvím připojení k internetu, je lepší komfort či dokonce vyšší sebevědomí, protože se druhé osobě fyzicky neukazují.

Domů
Sdílet
Diskuse