Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 16:15
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Místo klávesnice a myši pouze hi-tech rukavice. Hraní akčních her s CaptoGlove připomíná realitu

TECH
Uložit Uložené

Další velká inovace na obzoru.

Doba, kdy jsme u hraní titulu Counter-Strike nebo jakékoli jiné počítačové hry používali kombinaci klasické klávesnice a klasické myšky, se zanedlouho stane zapomenutou historií. A za vším budou samozřejmě stát technologické inovace v podobě virtuální reality či takových doplňků, díky kterým je postupem času odsuneme do pozadí, neboť již nebudou vůbec k ničemu. Podobné ambice nechybí ani futuristické rukavici, která momentálně hledá prostřednictvím crowdfunding webu Kickstarter finanční prostředky na svou realizaci.

Místo klávesnice a myši pouze hi-tech rukavice. Hraní akčních her s CaptoGlove připomíná realitu
Zdroj: www.kickstarter.com

CaptoGlove na první pohled připomíná běžnou rukavici, ale pokud ji bezdrátově propojíme například s takovým osobním počítačem, kde máme nainstalovanou prý jakoukoli hru, zažijeme nesrovnatelně více pohlcující druh zábavy, přestože hrajeme stále totéž jako včera. Místo nudného držení myšky a klávesnice stačí, abychom, například při míření s virtuální zbraní, fyzicky pohybovali rukou, na kterou si hi-tech rukavici s hromádkou senzorů nasadíme. Přebíjení má specifické gesto, takže pokud s ní uděláme trošku složitější pohyb, ve hře uskutečníme určitou akci a ta zajistí přebití prázdného zásobníku. Tvůrcům šlo o napodobení skutečné reality, čili naučení základních (a hlavně intuitivních) gest zřejmě příliš dlouho nepotrvá.

Místo klávesnice a myši pouze hi-tech rukavice. Hraní akčních her s CaptoGlove připomíná realitu
Zdroj: www.kickstarter.com

Rukavice je ale doslova nutným doplňkem pro virtuální realitu, konkrétněji VR headsety, protože hráč nemusí ovladač držet, ale nosit, čili se jím v podstatě stane on sám. V blízké budoucnosti proto můžeme více než jistě očekávat příchod celkem hojného počtu podobných typů příslušenství pro stále populárnější VR zařízení, kde jde o imitaci reality kolem nás, ke které jsme s CaptoGlove opět o krok blíž.
 
CaptoGlove dokázala jen za pár dní od spuštění crowdfunding projektu vysbírat více než byl stanovený cíl. Do konce zbývá ještě přibližně 20 dní a na kontě už nyní mají přes 50 tisíc dolarů. A cena? Prý 250 dolarů, z čehož se ale dá 90 ušetřit předčasným podpořením tvůrců této zajímavé hračky. Za zmínku také stojí, že rukavici nechybí ani podpora pro smartphony, přičemž si stačí nainstalovat hru, kterou lze hrát přes externí herní ovladač.

Domů
Sdílet
Diskuse