Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 15:34
Čas čtení 0:00
Dominika Kubinyova K.

Třásně, květované výšivky i volány. Těchto 7 módních trendů na jaro a léto 2017 ti zaručí okamžitý úspěch

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Chceš být v létě originální a trendy, ale nevíš, co bude právě v módě? Poradíme ti vybrat ty nejlepší kousky.

I ty sedíš na přednášce či v práci, díváš se ven oknem na všechny ty rozkvlé stromy a přeješ si být venku s kamarády? Nejsi jediná. Uplynulé dny s krásným počasím a vysokými teplotami dávají na vědomí, že už je tu jaro a léto klepe na dveře. S novou sezónou přichází již tradičně ruku v ruce i čas na nové oblečení a doplňky. Jelikož jsme fádní a dlouhodobý vztah s naší zimní skříní už ukončily, je čas na jarně-letní románek v podobě nejvíce trendy oblečení nadcházejících měsíců. Troufáš si na romantické volány či třásňové kalhoty? Nebo zůstaneš věrná pastelovým barvám a výšivkám? Přinášíme ti tipy na nejžhavější trendy a jak je správně nosit. Co si z nich vybereš, už však necháme na tebe.

Volány

Možná to zní až příliš romanticky, protože si hned představíš princeznovské šaty ala Disney, avšak volány jsou a i budou hitem této sezóny. Trend představen na molech po celém světě již v září 2016 pokračuje ve své úspěšnosti i v jarních a letních kolekcích. Nosí se všechny typy a velikosti, ať už se nacházejí na šatech, košilích, tričkách či dokonce i kalhotách. Bojíš se, že se budeš příliš vlnit? Zkus zkombinovat jemné volánky na topu se skinny jeansy a teniskami. Dodají ti ten správný jarně-letní nádech a přitom si stále zachováš svou pohodovou ležérnost.

 
 

A post shared by Olivia Muniak (@oliviamuniak) on

 

A post shared by Venetia Falconer (@venetiafalconer) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on  

 

Květované výšivky 

Květiny na jaře? Jak originální,“ prohlásila Miranda, šéfredaktorka módního časopisu Runway ve filmu Ďábel nosí Pradu. To však v roce 2006 netušila, že vše staré se vrací zpět do módy a v dnešní době se slaví stále více příroda a naturálnost. Ačkoliv výšivky různých tvarů, barev a velikostí se k nám dostaly už minulé léto a mnoho z nás si je nažehlovalo na bundy, rifle či tašky, tuto sezónu nám to velké obchodní domy s výběrem usnadnily a na spoustu svých kousků vyšily motivy květů. Zara a Pull & Bear patří mezi ty nejznámější, které tento trend následují, takže pokud bys náhodou nevěděla, kde v obchodním centru takovou přírodu hledat, určitě zamiř do jednoho z nich.

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

Smrt úzkým kalhotám

„Skinny jeans jsou konečně mrtvé,“ vyjádřil se anglický módní magazín Elle UK. Po letech odsuzování volných kalhot či „staromódních“ Levi's jeansů našich rodičů se ve výlohách konečně začaly vyměňovat úzké kalhoty za boyfriend či mom jeans, široké látkové kalhoty, zvonkovité, culloty a hippie pants. I když víme, že v létě budeme všechny nejvíce nosit šortky a šaty, během chladnějších večerů je někdy potřeba sáhnout i po delších kalhotách a nyní je naštěstí opravdu z čeho vybírat. Smrt nudným obtaženým jeansům a zdar pohodlí! To je naše motto.

 

A post shared by Ane Hernando (@lookandchic) on

 

A post shared by Yanin Namasonthi (@prettysickly) on

 

A post shared by INSP!ME (@inspime_com) on

 

Třásně a volány na kalhotách

Všichni už víme, že móda je jako jeden velký kruh, ve kterém se vše opakuje. Proto není žádným divem, že to, co naše maminy nosily v 80. letech, zažívá aktuálně svůj největší comeback. A my můžeme plakat, že jsme si to jejich oblečení, kterému jsme se obvykle smály, nenechaly. Po nástupu rozšířených a zvoncových kalhot přišly módní značky s novým nápadem, jak oživit obyčejné rifle, a to zvláštními variacemi jejich ukončení. Volány, třásně, ba dokonce i korálky nám nyní mohou oživit celý outfit. Chceš vyčnívat z řady a ukázat svému okolí, že se nebojíš experimentovat? Určitě sáhni po jedněch z nich.

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by Topshop (@topshop) on

 

A post shared by Annabel (@annabelgrainger) on

 

Padavá ramena

Klíční kosti jsou určitě i jednou z tvých oblíbených částí těla a hlavně pěkně vypadají vyčuhující na opálené pokožce. Toto jaro a léto je na čase shodit látku z ramen a vystavit tak naši kůži slunci a okolnímu světu. Krásné splývavé šaty, trička, košile či crop topy se hodí na dlouhé letní večery a působí elegantně, ale ležérně zároveň. Nosit je proto můžeš ať už se šortkami, kalhotami, ale i sukněmi a protože bohémský look je stále více a více in, neboj se nechat podprsenku ležet doma, ve smyslu hesla free the nipple!

 

A post shared by MINEA BLAZE (@aenymblaze) on

 

A post shared by Sofia Riganti (@sofirigant) on

 

A post shared by ZARA Official (@zara) on

 

Neboj se barev

Zatímco se podzim a zima nesly v neutrálních, tmavých barvách a naše šatníky překypovaly černou a šedou, se stoupajícími teplotami přicházejí na řadu i teplejší barvy a divoké vzory. Už bylo na čase, no ne? Zvířata, květiny, rostliny, motivy džungle, ovoce či geometrické tvary. Tuto sezónu se kreativitě meze nekladou a cílem je svůj outfit pořádně zpestřit a tím rozzářit úsměv na tváři všem kolem. Jak jsme již zmínili, květiny se toto jaro vrátily zpět do módy a určitě nimi nic nezkazíš. A naše rada? Neboj se barvy nosit i na kalhotách a doplňcích, čím více, tím lépe!

 

A post shared by Urban Outfitters (@urbanoutfitters) on

 

A post shared by ASOS (@asos) on

 

Podprsenky ven!

I ty si ráda kupuješ drahé spodní prádlo, které potom nikdo neuvidí? Tímto už se vůbec nemusíš trápit. Podprsenky se totiž začínají nosit na oblečení, a ne pod ním. Tento trend pravděpodobně vznikl z již zažitého nošení triček pod šaty, avšak celebrity jako Kim Kardashian mu pomohly zmedializovat se. Vogue UK dokonce uvedl podprsenky na oblečení jako jeden z nejžhavějších trendů nadcházející sezóny a co řekne Vogue, přece musí být pravda, no ne? V tomto případě bys měla určitě sáhnout po kombinací neutrálních barev a vyměnit vycpávané podprsenky za „bralletes“, které jsou mnohem pohodlnější a působí ležérním stylem. Nosit je můžeš na tričkách i košilích nebo naopak obléci si na podprsenku už jen síťovaný top. Buď kreativní a neboj se ukázat často nejdražší kousek svého šatníku.

 

A post shared by Alexandra Fráňová (@alexfranova) on

 

A post shared by Gisela Badel (@giselabadel) on

 

A post shared by H&M (@hm) on

Domů
Sdílet
Diskuse