Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2017 11:41
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Tesla představila nový solární panel na střechu. Má minimalistický design a diskrétní konstrukci

TECH
Uložit Uložené

Elon Musk to se zelenou energií myslí vážně.

Americká společnost Tesla již není pouze výrobce hi-tech elektromobilů, ale dodavatelem asi všeho podstatného, co v blízké budoucnosti budeme jednoho dne považovat za zcela běžnou věc. A jako další důkaz tu máme alternativu pro ty, kteří nechtějí mít práci s výměnou celé střechy. Její nový solární panel dostal praktickou (modulární) konstrukci, minimalistické vizuální provedení a samotná instalace prý dlouho nepotrvá.
 
Cílem Elona Muska a týmu inženýrů bylo, aby přinesli panel, který připevní a uvedou do provozu za co nejkratší dobu a při co nejnižších nákladech.

Tesla představila nový solární panel na střechu. Má minimalistický design a diskrétní konstrukci
Zdroj: www.tesla.com

Web Electrek tvrdí, že 325W solární panely má na starosti japonská špička Panasonic. Jde o speciální, pro Teslu exkluzivně vyráběný model, který se nebude dát pořídit u nikoho jiného. Sériová výroba začne někdy během nadcházejícího léta, a to ve fabrice Gigafactory 2 stojící v americkém Buffalu.
 
Příchod vlastních solárních panelů se dal samozřejmě očekávat, neboť Tesla uskutečnila akvizici společnosti SolarCity a nedávno představila takzvané solární střechy. V kombinaci s dalším produktem, domácí baterií, si tak můžeme v domácnosti vytvořit zelený energetický systém, který umí posloužit jak na nabíjení elektromobilu, tak i na napájení běžných domácích spotřebičů či na zajištění světla.

Domů
Sdílet
Diskuse