Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2017 13:25
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Pravděpodobně nejrychleji vstřelený gól v historii! V juniorském fotbale se udál zázrak, míč do branky vletěl po dvou sekundách

SPORT
Uložit Uložené

Skotští junioři předvedli divadlo světové úrovně.

Víš, že je tvůj tým odhodlán získat vítězství, když dá gól už ve druhé vteřině. Asi takto by se dalo popsat fotbalové utkání mezi skotskými kluby Clydebank FC a Maryhill FC. Právě jeden z fotbalistů Maryhillu, Gavin Stokes, předvedl famózní střelu hned po zahájení zápasu. Ta do branky doletěla v prvních setinách druhé sekundy, což je rozhodně číslo, které si zaslouží velkou pozornost. Už je jasné, že jde o nejrychlejší gól v britském fotbale, nic však není rozhodnuto, co se týče světové úrovně.


Dosud nejrychlejší gól padl téměř přesně v druhé vteřině zápasu v Saúdské Arábii od Nawafa Al-Abeda, kvůli nepřesnosti kamer však není možné usoudit, zda jej tento britský gól překonává. S jistotou můžeme říci jen to, že v době 2,1 sekundy už gól padl. Nejpřesnější odhad je 2,03, v takovém případě však nejrychlejší gól světa padl právě na skotském trávníku. Oba góly jsou nyní díky této události na druhé příčce. Mimochodem, Maryhill nakonec vyhrál s finálním skóre 3:0.

Domů
Sdílet
Diskuse