Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2017 13:48
Čas čtení 0:00
Marek R.

V playoff NHL se bojuje i přes bolest. Obránce Zach Werenski skončil po zásahu pukem k nerozeznání, ale i tak pokračoval v zápase

SPORT
Uložit Uložené

Hokej je hra pro tvrdé chlapy.

Hokejová NHL patří mezi nejvíce kompetitivní ligy na světě ze všech sportů a hlavně v playoff je sledovat vyrovnané zápasy jedna radost, protože každý může překvapit každého. Přesto se však některé série zatím vyvíjejí poměrně jednoznačně a můžeme tam zařadit i tu mezi Pens a Blue Jackets, v níž tučňáci vedou už 3:0 na zápasy.
 
Avšak i jejich poslední vzájemný zápas (4:5 pp) je důkazem, že se bojuje o každý centimetr ledu a maká na 100 procent, ačkoli je tedy stav série zatím jednoznačný. Příkladem toho je i Zach Werenski, mladý obránce Columbusu, který ve své premiérové ​​sezoně v NHL patřil mezi nejlepší nováčky, pravděpodobně i do první trojice společně s Matthewsem a Lainem. Ve třetím zápase série totiž Kesselova střela skončila v jeho tváři, rozhodčí hru nepřerušil a Pittsburgh dokázal skórovat. Werenski za sebou zanechal na ledě kaluž krve, ale protože jde o hodně, do zápasu se vrátil. Do prodloužení už sice nezasáhl, protože kvůli zranění měl problém vidět jedním okem, ale i tak ukázal ohromnou bojovnost a odhodlání. Zatímco tedy v mém stejně oblíbeném fotbale hráči padají bez kontaktu, ti v NHL opět potvrdili, že jen tak něco je ze hry nedokáže vyřadit.




Domů
Sdílet
Diskuse