Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2017 12:18
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Další případ hořícího smartphonu z našich končin. Slovák Dávid si během noci nabíjel telefon neznámé značky a nad ránem ho vzbudil výbuch

TECH
Uložit Uložené

Poučení pro všechny, kteří se snaží ušetřit peníze při koupi smartphonu.

Případů hořících telefonů jsme v posledních 12 měsících zaznamenali skutečně hojně a za všechny můžeme zmínit kauzu Galaxy Note 7, za který se asi výrobci budou stydět ještě pár dlouhých let. Jeden podobný případ se dokonce před pár týdny objevil i na Slovensku, konkrétně v Rožňavě. Obecně však platí, že obyčejný smartphone nemá žádný důvod explodovat či vznítit se jen tak z ničeho nic. Nejčastěji je za tím výběr pochybné neověřené asijské značky nebo třeba výměna baterie či nabíjecího konektoru za levnou náhradu, o čemž však ve skutečnosti ani nemusíte vědět. Jednoduchou prevencí je vybrat si smartphone i autorizovaný servis s dobrými recenzemi, i když samozřejmě ne vždy si můžeme být stoprocentně jistí.
 
První známý případ hořícího smartphonu tak už je i na Slovensku. Muž z obce Horný Lieskovec si dal během noci ten svůj nabíjet tak, jak mnohokrát předtím, ale nad ránem ho probudila světelná show, na kterou asi jen tak nezapomene. Přirozenou reakcí bylo, že hořící předmět zabalil do trička a vyhodil ven oknem, čímž předešel úrazu a v konečném důsledku všechno dobře dopadlo. Pokud vám to tedy Dávid v průběhu včerejšího a dnešního dne nezvedal, tak už víte proč. Může být však dobrým ponaučením pro všechny, kteří raději sáhnou po levnější neověřené značce, případně pochybném modelu, aniž by se o něm předem informovali.

Další případ hořícího smartphonu z našich končin. Slovák Dávid si během noci nabíjel telefon neznámé značky a nad ránem ho vzbudil výbuch
Zdroj: TV Markíza
Domů
Sdílet
Diskuse