Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2017 15:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jak vypadá farma na Bitcoiny? V Rusku na utajeném místě jedna leží, majitelům vydělá přes 35 milionů korun za měsíc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

3000 procesorů za měsíc vytěží asi 600 Bitcoinů.

Není pochyb o tom, že jsi už o slyšel o internetovém šílenství jménem Bitcoin. Spousta lidí však nemá ponětí, kde se Bitcoin vlastně získává, proto je čas na trochu toho IT vzdělání. Kromě toho, že Bitcoin koupíš na burze, tato kryptoměna může být také vytěžena (mined) na některých místech internetu a pro největší efektivitu k tomu slouží počítačové farmy značné velikosti. Tvrdí se, že dnes se už do takových farem peněz investovat nevyplatí. Pokud jsi však již začal před několika lety, tvůj majetek dnes může čítat i miliony dolarů.
 
Na internetu se objevily fotografie právě jedné takové farmy i s nějakými dodatečnými informacemi. V obrovském leteckém hangáru se nachází 3000 speciálně upravených grafických a centrálních procesorů, které celé dny těží Bitcoin. Jen samotná elektřina stojí asi 2,9 milionu korun na měsíc a kvůli kolísavé povaze Bitcoinu existují i ​​měsíce, kdy majitelům rozhodně není všechno jedno. O farmu se starají čtyři lidé, ale její lokalita je tajná. Majitel se prý bojí policie a i když tvrdí, že po finanční stránce má vše v pořádku, některé praktiky by se státním silám líbit nemusely. Za měsíc farma dokáže vytěžit asi 600 Bitcoinů, což je podle aktuálního kurzu 35,5 milionu korun. Byznys to však rozhodně není sladký, jen samotná investice do procesorů dosáhla 236 milionů, protože jedna karta stojí téměř 79 000 korun.

nobody knows where this hidden bitcoin farm in Russia is

Domů
Sdílet
Diskuse