Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2017 12:49
Čas čtení 0:00
johnnybravo

80 lidí vytvořilo lidský řetěz, aby zachránili topící se rodinu. Všichni se pochytali za ruce a čelili bouřlivé vodě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Skvělý příklad lidské nezištnosti a solidarity.

Ještě před pár dny se návštěvníci pláže u floridského města Panama City Beach stali svědky krásného příkladu lidské solidarity a nezištnosti. Celá situace se odehrála ještě 8. července, kdy na pobřeží Mexického zálivu dorazil bouřlivý odliv a několik desítek metrů od pláže se ve vodě začali topit dva malí chlapci. Stephen se se svým bratrem Noahem oddělil od rodiny a najednou se sotva udržovali na hladině, zatímco je voda chtěla pohltit. Několik lidí si všimlo, že se chlapci topí, a tak se vydali za nimi, jenže odliv byl natolik silný, že začali mít problémy i zachránci.

Když si svých synů všimla matka, společně s třemi dalšími rodinnými příslušníky skočili do vody a vydali se na pomoc, avšak i je voda přemohla a téměř 20 minut se pokoušeli neúspěšně dostat zpět na pobřeží. V té chvíli už na pláži probíhala spontánní organizace lidí, kteří se začali chytat za ruce a vstupovat do bouřlivé vody. Vytvořili dlouhatánský lidský řetěz, který nakonec dosáhl až k topící se skupině, a to i přesto, že mnohým lidem trčela nad hladinou jen hlava, avšak své ruce pevně drželi v sevření cizích lidí kolem sebe. Po přibližně půlhodinové záchranné akci se díky lidskému řetězu, ve kterém se nasbíralo až 70 či 80 lidí, dokázali plavci v problémech dostat bezpečně zpět na břeh. Snaha o nezištnou pomoc tedy dopadla na výbornou, už jen kdybychom podobné činy viděli na našem světě častěji.



Domů
Sdílet
Diskuse