Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2017 10:47
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Americký student vyhrál na mistrovství světa v Excelu. Náročný trénink v tabulkovém programu mu přinesl kýžený úspěch

TECH
Uložit Uložené

John si polepšil i po finanční stránce. Vydělal 10 000 amerických dolarů.

Myslím, že nebudu sám, pro koho je práce v tabulkovém editoru nutným zlem v případě, kdy je to opravdu nutné. Co se tvorby grafů týká, jsem na tom úplně stejně. Ale jsou mezi námi i tací, kteří tuto aktivitu povýšili prakticky až na sport a soutěží mezi sebou na úrovni domácí či dokonce mezinárodní scény. Řádově mluvíme o statisících mladých lidí, přičemž prim hrají Američané. Právě jeden z nich na letošním mistrovství světa v Excelu převálcoval svou konkurenci a zaslouženě získal titul světového šampiona do svých rukou.

John Dumoulin patří od raného věku mezi velké fanoušky baseballistů Los Angeles Dodgers. Jejich statistiky si podrobně zaznamenával a jak jste si jistě domysleli, pro tento účel používal běžnou součást kancelářského balíku Office od společnosti Microsoft. Na střední škole získal několik odborných certifikátů a svou zálibu povýšil až na způsob, jakým může sebe, svoji školu a zemi reprezentovat ve světě. Americký stát Kalifornie již pošestnácté za sebou hostil Microsoft Office Specialist World Championship, na který se probojovalo nejlepších 150 mladých „exceláků“ ve věku 13–22 let ze 49 zemí.

Ještě předtím ale musel každý soutěžící projít náročným výběrovým procesem regionálních a národních kol. Celkově hovoříme o počtu 560 tisíc mladých lidí z celého světa. Soutěžící si kromě Excelu změřili své síly i v jiných kategoriích – Word a PowerPoint. John si celkovým prvenstvím přilepšil o 7 tisíc amerických dolarů, ke kterým přidal dalších 3 tisíc dolarů za prvenství v národním kole.

Domů
Sdílet
Diskuse