Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2017 14:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Viděla, jak spolužačku sexuálně zotročili, ale i popravu protiletadlovou zbraní. Mladá žena musela ze Severní Koreje uprchnout

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hee Yeon Lim nemohla v KLDR po hrozivých událostech zůstat.

O životní situaci obyvatel v Severní Koreji se již napsalo tisíce článků a momentálně přilila olej do ohně Hee Yeon Lim, která z izolované země utekla už v roce 2015 i se svou matkou a bratrem. 26letá žena se bezpečně dostala až do jihokorejského Soulu, kde si museli všichni změnit identitu a dodnes se bojí promluvit na veřejnosti, protože chobotnice severokorejského režimu sahá prakticky kamkoli, o čemž se přesvědčil i bratr Kim Čong-una, kterého zabili na mezinárodním letišti v Malajsii pomocí zakázaného jedu. Hee Yeon Lim přitom dlouho na útěk ani nepomyslela, ale její názor se začal postupně měnit, což mezi severokorejskými obyvateli prý není vůbec vzácné, ale každý se režimu příliš bojí na to, aby se mu vzepřeli. Hee prozradila, že i samotné severokorejské elity často nedokáží Kim Čong-una vystát, avšak nelze ho zbavit vlády, protože má v zemi stále obrovské množství přívrženců, kteří díky neustálé státní propagandě neznají žádný rozdílný úhel pohledu a věří v zázračné schopnosti svého lídra.


Hee Yeon Lim se přitom ve srovnání s obyčejným obyvatelem Severní Koreje neměla až tak hrozně. Jako dcera armádního plukovníka žila mezi nejvyššími vrstvami společnosti a možná právě přístup až ke Kim Čong-Unovi ji nakonec přesvědčil, kde je skutečná pravda. Neomezený vládce má podle ní několik speciálních úkrytů, kde je zajištěna jeho bezpečnost a nemusí se obávat, že by ho nepřátelé vypátrali třeba ze vzduchu. Ve svých úkrytech si kromě toho nejexkluzivnějšího jídla z celého světa užívá i sexuální orgie, protože ze škol pravidelně mizí mladé dívky, které putují do jeho harému. Jejich úkolem se pak na dlouhá léta stane péče o svého vládce, a tak ho musí masírovat a samozřejmě poskytovat sexuální služby. Kim Čong-un však nemá žádný problém s odklizením nepohodlné sexuální otrokyně, protože stačí jeden nesprávný pohled, výčitka či nepohodlné chování a žena navždy zmizí. Vládci prý nevadí ani to, pokud je jeho otrokyně těhotná, protože na lidském životě mu obecně vůbec nezáleží.

Mladá dezertérka se díky příslušnosti k vyšší společenské třídě stala společně s tisíci dalších lidí i svědkyní nechutné popravy 11 hudebníků, které režim obvinil z toho, že natočili pornografický film. Hee byla jednou z 10 tisíc lidí přinucených pozorovat to, jak režim připravoval protiletadlové zbraně a následně z nich začal pálit přímo do hudebníků, z jejichž těl zůstaly jen kousky poletující všude po okolí. Aby toho nebylo málo, celá poprava měla skončit příjezdem tanků, a tak byla roztrhaná lidská těla pro jistotu ještě přejeta tanky.


Hee Yeon Lim prozradila i to, jak jí školní systém v Severní Koreji odmalička vymýval mozek a postěžovala si na to, že většina běžných obyvatel ani nemá šanci zjistit pravdu o svém vládci, protože nikdy neproniknou přes hustou clonu propagandy. Už malé děti ve školách učí o nadpřirozených schopnostech rodiny Kimů a zajímavostí je, že obyčejný lid nemá o režimu téměř žádné pochybnosti a největší množství zrádců a dezertérů se vyskytuje v bezprostřední blízkosti Kim Čong-una, protože čím výše v hierarchii se člověk nachází, tím více informací z okolního světa se k němu dostává. Stačí se jen jednou na Severní Koreu podívat očima Jižní Koreje či Spojených států amerických a pokud se člověk nebojí zpochybnit propagandu, pak se mu před očima rozjasní realističtější svět. Hee proto ze země utekla až poté, co se stala svědkyní zavlečení nejkrásnější spolužačky do sexuálního otroctví svého vládce, přičemž do té doby legendám o jeho sexuálním harému moc nevěřila. V severokorejském hlavním městě se podle jejích slov každý den dějí hrůzostrašné skutky a Hee absolutně nerozumí turistům a dobrodruhům, kteří přijedou Severní Koreu dobrovolně navštívit a svými penězi ještě podpořit režim, kde je slovní spojení lidská práva vyškrtnuté ze slovníku.

Domů
Sdílet
Diskuse