Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2017 19:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zemřela žena, kterou kdysi označovali za nejtěžší na celém světě. Vážila přes 500 kilogramů a selhaly jí vnitřní orgány

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Extrémní změny její tělo už nevydrželo.

Nemocnice ve Spojených arabských emirátech se stala místem, kde naposledy vydechla někdejší nejtěžší žena na světě Eman Ahmed Abd El Aty. Eman měla zdravotní problémy už od narození, protože její rodiče tvrdili, že už když ji poprvé drželi v rukou, byla neobyčejně těžká. Následkem toho se musela v dětství pohybovat po čtyřech a už jako 11letá dostala infarkt, který zasáhl její záda a nedokázala chodit. Kromě toho jí lékaři diagnostikovali i problémy se štítnou žlázou, které většinou dokáží člověku na váze přidat téměř 5 kilogramů, takže štítná žláza nebyla jediným problémem. Její rodiče věřili, že Eman trpěla elefantiázou, což je onemocnění lymfatického systému projevující se nadměrným otokem těla.


Eman ve svém životě nejvíce vážila více než 500 kilogramů a pomohl jí až indický lékař, který jí chtěl poskytnout bezplatnou zdravotní péči, ale před samotnou operací musela zhubnout 100 kilogramů, aby ji mohli položit na operační stůl. Po náročném zákroku, v jehož rámci lékaři přesměrovali velkou část trávicího systému mimo žaludek a ještě ho i zmenšili, shodila Eman přibližně 300 kilogramů, jenže nakonec ji zradili vnitřní orgány. Selhalo jí srdce i ledviny a zemřela ve zmíněných Spojených arabských emirátech, přičemž její smrt se neobešla bez menší kontroverze, protože její sestra už lékaře obvinila z toho, že Eman nezvážil před a po operaci, a tak její úspěšnost zpochybnila. Eman měla naplánovanou rozsáhlou terapii k obnovení aktivity ve svých končetinách, ale extrémní změny její tělo nevydrželo.


Domů
Sdílet
Diskuse