Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2017 16:10
Čas čtení 0:00
Radka T.

Dcera Michaela Jacksona Paris kašle na standardy krásy. Zařadila se mezi ženy, které se úplně přestaly holit

MÓDA
Uložit Uložené

Paris Jacksonová si ze svých neoholených nohou nic nedělá.

Z dcery zesnulého krále popu Michaela Jacksona Paris vyrostla pořádná kočka. I přesto, že ji jako malou všemožně skrýval před veřejností a maskoval její tvář, z Paris se nestala zakřiknutá ani stydlivá dívka. Svou krásu neváhá vystavovat na odiv na různých akcích či obálkách magazínů. Mnozí ji vzhledově přirovnávají k Madonně, což Paris jen podporuje podobnou vizáží.

Atraktivní plavovláska však nejnověji ukázala, že i přes obdiv, pozornost a množství fanoušků jí nechybí nadhled a smysl pro přirozenost. To, že se nikdo nemusí cítit pod tlakem kvůli jakýmsi standardům krásy, potvrdila i tím, že na akci v australském Melbourne přišla s neoholenýma nohama.

Zajímavý outfit a krásné boty nechaly vyniknout i nohy étericky působící Paris. Už jen z letmého pohledu však bylo evidentní, že žiletku v ruce nedržela pořádně dlouho. Paris však rozhodně netrpí chronickou zapomnětlivostí ani nedostatkem peněz, rozhodnutí neholit se je u ní záměrné. Na Instagramu má několik fotek, kde se pyšní nejen neoholený nohama, ale i podpažím.

Ne každý však bere přirozený přístup ke svému tělu s nadšením. Paris se už setkala i s kritikou, ale nic si z toho nedělá. „Někteří lidé si myslí, že je to nechutné, zejména u dívek. Jenže přirozeně to má každé lidské tělo. Přeneste se přes to,“ vzkázala nepřejícím.

Krásná Paris se tak přidala k dalším dívkám či ženám, které se rozhodly žiletky jednou provždy vyhodit do koše. Preferují přirozenost a jsou toho názoru, že ochlupení na těle je naprosto normální. Mnozí za tím vidí feminismus, no tak to vůbec nemusí být. Spíše jde o to, že ženy jsou již otrávené z tlaku na perfektní vzhled. Nakonec, holicí strojky nebyly pro obyčejné ženy běžné ani v ne tak dávné minulosti.

Na tuto problematiku proběhl i seriózní vědecký výzkum, kde se ukázalo, že nejde jen o rozmar pár jedinců. Neholení se, a stále máme na mysli ženy, se stává stále běžnějším. Zatímco v roce 2013 si podpaží holilo ještě 95 procent žen ve věku 16 až 24 let, do minulého roku jejich počet klesl na 77 procent. Nohy si před čtyřmi lety holilo ještě 92 procent žen, nyní jich je už jen 85 procent. Tato statistika je přitom paradoxem, protože rok od roku přibývá možností, jak se efektivně zbavit ochlupení rychle, jednoduše a relativně levně. Mnoho žen však věří tomu, že agresivním odstraňováním ochlupení si poškozují kůži.

Dcera Michaela Jacksona Paris kašle na standardy krásy. Zařadila se mezi ženy, které se úplně přestaly holit
Zdroj: flickr.com/Karolina Mis

Mimochodem, tento trend není jen doménou mladých žen, blogerek, které se prý chtějí tímto způsobem zviditelnit, ale i celebrit. Paris Jacksonová tak není jediná. Nachází se v jedné partě spolu s Madonninou dcerou Lourdes, ale i samotnou Madonnou. V minulosti svým chlupatým podpažím překvapily i ostřílené hvězdy jako Julia Robertsová či Juliette Lewisová.

Domů
Sdílet
Diskuse