Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2017 8:36
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Disney se nevzdává! Pořád bojuje o odkoupení práv pro X-Men, aby mohli mutanti v kinech bojovat s Avengers

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Hollywoodský obchod dekády nebyly jen prázdné fámy. Vypadá to tak, že se už brzy dozvíme, jak to celé opravdu je.

Není to ani měsíc, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že studio Disney prý chystá obchod desetiletí, kterým by měla být právě koupě filmového studia 20th Century Fox. Naše pro a proti jsme si ostatně shrnuli již v tomto článku, takže věnovat se jim znovu dnes nebudeme. Celé to ale začíná vypadat tak, že skutečně nešlo pouze o dohady a vymyšlené fámy, protože v Hollywoodu tato zpráva stále rezonuje. A dokonce se podmínky prodeje práv začínají posouvat vpřed.

Nejnověji se o všem rozpovídal Mark Fleming Jr., který potvrdil, že Disney ve svém dohadování začíná stále více a více přitvrzovat a vše nabírá reálných kontur: „Verze, kterou jsem slyšel, praví, že rodina Murdochů (extrémně bohatý klan, který studio Fox vlastní, pozn. red.) bude i nadále vlastnit práva na sportovní a klasické zpravodajství, přičemž zbytek (televizní a filmové studio, pozn. red.) se má prodat Disney. Momentální mlčení nám dává jen možnost přemýšlet nad tím, jaký typ dohody Disney udělá ohledně projektů souvisejících s Marvelem a Lucasfilmem. Odpověď se však asi dozvíme až v momentě, kdy ji oni sami sdělí. Není překvapující, že Hollywoodem se momentálně šíří vlna zklamání, protože si nikdo nedokáže představit, co přinese potenciálně sesazení jednoho z největších studií a konkurenta Disney.

S tím samozřejmě nejde nesouhlasit. Nemůžeme si ani představit, co přinese představa toho, že jedno studio bude mít pod palcem téměř všechny úspěšné filmové značky. Samozřejmě, že by bylo skvělé vidět X-Meny po boku Avengerů či Strážců galaxie, ale opravdu to stojí za vytvoření jednoho megastudia bez ohledu na to, jak úspěšné by filmy a samotné studio byly? Jak ale říká Fleming, vše je pouze o našich představách, minimálně do momentu, kdy se dozvíme skutečné podmínky prodeje. Co si o tom všem myslíte vy?

Domů
Sdílet
Diskuse