Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2018 14:16
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nešla mu škola, tak ho z ní otec vzal pryč, aby mohl hrát hry na profesionální úrovni. Zpočátku bláznivé rozhodnutí se vyplatilo

TECH
Uložit Uložené

Mladý Lucas sice nevynikal ve škole, ale ve světě počítačových her už je pojmem.

Švédovi Lucasovi Hakanssonovi škola nikdy příliš nešla. Nepatřil mezi typy, které umí snadno vstřebat učivo a neoslňoval ani ve sportu. Doma ho však čekal jiný svět, kde vzkvétal jeho talent v něčem úplně jiném. Vynikal v hraní počítačových her, nad čímž by sice mnozí kroutili hlavou a vysmáli se mu, ale nyní Lucas všem skeptikům vytřel zrak.

Hraní počítačových her na úkor školy a sportovních aktivit sice mnoho lidí odsuzuje, ale Lucasovi to vyneslo práci snů, pěkný plat, titul profesionála a uznávaného hráče. Chlapec přitom kdysi trpěl depresemi a úzkostí. Při hraní byl však konečně sám sebou, ve své zálibě se začal viditelně zlepšovat, čehož si všiml i jeho otec Henrik, který byl na Lucase a jeho bratra sám.

Otec pro synovu vášeň začínal nacházet více pochopení, dokonce zkoušel hrát některé hry, až došlo k vážnému rozhodnutí. Lucase sebral ze školy a vytvořil mu podmínky, aby se mohl věnovat pouze hraní a týmové spolupráci. Lucas někdy hrál i 18 hodin denně, zatímco jeho obětavý otec se staral o plnou ledničku i úklid.

Snaha a dobré podmínky k trénování se vyplatily. Chlapec se nejprve dostal do malého a pak i většího týmu, nyní je již 19letý Švéd členem Overwatch League. V rámci týmu Houston Outlaws figuruje pod přezdívkou Mendokusaii. A přestože žije ve Spojených státech, při popisu svého úspěchu nikdy nezapomene zmínit svého otce, který ho celou dobu podporoval.

Svému synovi se snaží pomáhat i na dálku, ačkoli Lucas žije v slunném Los Angeles. Henrik začal dokonce také hrávat Overwatch. „Pokud budou lidé slyšet na mé ulici křik, tak to můj otec hraje hry a ječí na své spoluhráče,“ řekl se smíchem Lucas.

Domů
Sdílet
Diskuse