Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2018 19:19
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Legendární DeLorean z Návratu do budoucnosti jde opět do výroby. Za 100 tisíc dolarů si ho můžeš pořídit i ty

TECH
Uložit Uložené

Auto z Návratu do budoucnosti opět ožívá. Staronový DeLorean spatří světlo světa příští rok.

Všichni milovníci aut a světoznámé filmové trilogie Návrat do budoucnosti by v tuto chvíli měli zbystřit. Do výroby se totiž oficiálně vrací kultovní model DeLorean DMC-12, kterým dvojice hrdinů Marty McFly a profesor Emmett Brown na stříbrném plátně cestovala v čase. Takovou vychytávku sice nové provedení nenabídne, vůz má však na první pohled vypadat totožně s jeho filmovou předlohou a jak texaská automobilka DeLorean Motor Company slibuje, auto bude vybaveno také několika moderními novinkami.

Kultovní model z filmu Návrat do budoucnosti

Legendární DeLorean z Návratu do budoucnosti jde opět do výroby. Za 100 tisíc dolarů si ho můžeš pořídit i ty
Zdroj: JMortonPhoto.com & OtoGodfrey.com

Tradiční přední světla, vertikálně otevírané dveře a celkové provedení exteriéru mají být zachovány, pod kapotou se však má ukrývat s trojnásobně výkonnější motor a určité modernizace by se měl dočkat i vnitřek vozu. Model dostane mimo jiné taky o něco větší kola. Tato lahůdka pro nostalgické sběratele, která bude určená i do běžného provozu, by se zpátky do ulic měla vydat v roce 2019, přičemž zájemci za vůz zaplatí rovných 100 tisíc dolarů (2 miliony korun). 

Jako příhodnější termín uvedení vozu zpět do prodeje by se mnohým mohl zdát rok 2015, který dvojice hrdinů v jednom z filmů díky stroji času navštívila. Takový byl podle všeho i plán, ale jak zmiňuje server Gleek, kvůli přísným americkým zákonům zaměřeným na výrobu limitovaných edic starých automobilů došlo ke zpoždění. V tuto chvíli by už však měly být veškeré problém vyřešeny, a staronový DeLorean tak spatří světlo světa už v příštím roce. Brali byste jeden kousek i vy?

Domů
Sdílet
Diskuse