Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 11:41
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kulturista dvakrát porazil rakovinu a změnil své tělo k nepoznání. Po těžkém boji si teď užívá šťastného a zdravého života

SPORT
Uložit Uložené

Mladý James Kearsley je pro mnohé lidi velkou inspirací. Porazil zákeřnou chorobu a nepřestává dřít na své postavě.

Třiadvacetiletý James Kearsley z Tasmánie vyrůstal podobně jako většina jeho vrstevníků. V mládí se věnoval nejrůznějším sportům a na konci studia na vysoké škole začal navštěvovat posilovnu, aby nabral sílu a vypracoval svou štíhlou postavu. Žil zdravým životním stylem, pečoval o své tělo a pomalu ale jistě pracoval na svém snu stát se kulturistou.

Pak ale přišla tvrdá rána. V roce 2014 mu byla diagnostikována leukémie (tu lze zjednodušeně chápat jako rakovinu krve), a mladý sportovec se tak musel podrobit chemoterapii.

Tu podstoupil celkem třikrát, a přestože se jednalo o vysilující proceduru, při které James ztratil velké množství těžce nabyté svalové hmoty, léčba nakonec zabrala. Po zhruba pěti náročných měsících rakovina z Jamesova těla zmizela, a mladík se tak mohl začít opět naplno věnovat tomu, co měl nejradši – posilování.

Jamesi se tak začalo blýskat na lepší časy. Na sociálních sítích začal sdílet svůj příběh o překonání zákeřné nemoci a po zotavení se znovu pustil do transformace své postavy, kterou pečlivě dokumentoval.

A výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejenže se mu podařilo dostat se zpátky do formy, ale svým otevřeným přístupem a inspirativními příspěvky o svých vzestupech a pádech zaujal početné množství lidí, kteří Jamesi neváhali vyjádřit svůj neskrývaný obdiv. Život začal znovu získávat na barvách a v září (september) roku 2015 James dokonce stanul na pódiu při své vůbec první kulturistické soutěži.

Tři měsíce nato však přišly drsné výsledky z nemocničního vyšetření – rakovina se vrátila. James tak znovu ocitl na začátku dlouhé a náročné léčby, při níž musel nastoupit na chemoterapii a také byl nucen podstoupit transplantaci kostní dřeně.  

Léčba se pochopitelně opět výrazně podepsala na Jamesově tělesné kondici, zásadní však je, že zákeřnou chorobu nakonec dokázal porazit i napodruhé. Po vymýcení rakoviny z těla se tak vrátil do posilovny, aby získal znovu vše, o co jej nemoc připravila.

James o svém stavu pravidelně informoval také fanoušky na svém profilu na Instagramu. Těch postupem času neustále přibývalo a dnes už jej na sociální síti sleduje necelých 30 tisíc uživatelů, pro mnohé z nichž se síla Jamesova nezlomného ducha stala velkou inspirací pro zdolávání vlastních životních překážek.

A aby dal James najevo, že si jejich podpory cení, rád se na oplátku se svými fanoušky podělí o nějaké užitečné rady a tipy ohledně výživy nebo posilování.

A navzdory všem těžkostem si James nad životem zachovává pozitivní nadhled. „Možná to zní zvláštně, ale vždy jsem byl vděčný za příležitost zdokumentovat svou cestu napříč všemi těžkými časy, protože vím, že jsme tím pomohl druhým lidem,“ říká.

James se v současné době už více než rok těší výbornému zdraví a my doufáme, že to tak už vydrží. Nadějný sportovec má úspěšně za sebou bezesporu svou dosud nejtěžší životní zkoušku a cení si veškeré podpory, které se mu v uplynulých letech dostalo. „Rád bych poděkoval každému, kdo mi pomohl tuto náročnou životní kapitolu překonat, a také těm, kteří za mnou stojí i nadále a dodávají mi motivaci se nevzdávat,“ uzavírá. 

Domů
Sdílet
Diskuse