Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 12:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rusa zbili na ulici v Moskvě a ukradli mu 300 Bitcoinů za 3 miliony dolarů. Tvůrce kryptoměny PRIZM přišel také o hotovost a mobily

TECH
Uložit Uložené

Na moskevských ulicích ho obklíčili čtyři muži.

Vývojář kryptoměny PRIZM Yury Mayorov se před pár dny stal obětí incidentu, který ho nestál pouze zdraví, ale i obrovský majetek. Yury se procházel po moskevských ulicích 23. února večer, protože se celý den připravoval na nadcházející výlet do Indie.

Rus měl u sebe dolary, které si vyměnil za své ruské rubly, ale i svůj laptop s přístupem ke krypto peněžence. Z ulice ho v jednu chvíli stáhli čtyři muži, posadili do Mercedesu a následně se s ním vozili po celé Moskvě, než ho přinutili otevřít krypto peněženku, kde se nacházelo přibližně 300 Bitcoinů. Při přibližné ceně 10,5 tisíce dolarů za 1 Bitcoin měli virtuální mince hodnotu přes 3 miliony dolarů.

Naštěstí Yury nepřišel o život, protože ho muži zanedlouho vysadili na neznámém místě v Moskvě a krátce předtím mu do úst strčili tabletku a přinutili ho zapít ji vodkou. Cílem tabletky bylo znepříjemnit vývojáři život a zajistit, aby okamžitě nešel na policii, což se jim podařilo.

V Rusku přitom nejde o první únos a vydírání vlastníků kryptoměn, přičemž lidé mohou být velmi jednoduše identifikováni jako potenciální cíle. Stačí se někde na internetu pochlubit svým krypto majetkem a zanedlouho se už můžeš ocitnout v kufru auta.


Domů
Sdílet
Diskuse