Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2018 12:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Měsíčně vydělává 600 tisíc dolarů streamováním Fortnite a zahrál si s ním už i Drake. Ninja prožívá období, o jakém nikdy ani nesnil

TECH
Uložit Uložené

Pokud víš, jak na to, internet může být zlatým dolem. Streamer Ninja se o tom po 7 letech hraní aktivně přesvědčuje.

Sledování herních streamů se postupem posledních let stávalo stále populárnějším. Dnes patří Twitch mezi nejnavštěvovanější stránky ve své oblasti a jeho novým králem se po obrovském výbuchu slávy stal Tyler Blevins. Nejpopulárnější hráč na Twitchi má 26 let a streamování se věnuje již více než 7 let, přičemž skutečný úspěch začal teprve před pár měsíci. Ninja, jak zní jeho přezdívka, v minulosti hrával hry jako Halo či H1Z1, ale nakonec přešel z profesionální herní scény ke streamování.

Rychle se zamiloval do hry Fortnite: Battle Royale a titul se stal mimořádně populárním i na YouTube. Ninja musel vymyslet, jak své diváky z YouTube přetáhnout na Twitch, kde mají šanci užívat si jeho smysl pro humor živě. Před pár dny měl už více než 160 tisíc odběratelů na Twitchi, což v praxi znamená, že každý z nich mu měsíčně posílá 4,99 dolaru.

Měsíčně vydělává 600 tisíc dolarů streamováním Fortnite a zahrál si s ním už i Drake. Ninja prožívá období, o jakém nikdy ani nesnil
Zdroj: Ninja/Twitch

Streamer přímo získává zhruba 3,5 dolaru, což už není nijak komplikované znásobit počtem odběratelů a zjistit, že jeho měsíční výplata se pohybuje těsně pod 600 tisíci dolary. Do této částky však nejsou započítané dobrovolné příspěvky ze streamu, ale ani příjmy ze zhlédnutí na YouTube, kde má Ninja přes 4 miliony odběratelů.

Nedávno se nechal slyšet i slavný raper Drake, který přiznal, že si Fortnite rád zahraje mezi nahráváním skladeb. Drake si přímo na streamu přišel zahrát s Ninjou a později se k nim přidali i Travis Scott a hráč amerického fotbalu Smith-Schuster. Drake dokonce sdílel odkaz na Twitch i na vlastním Twitteru, což tam přitáhlo další tisíce lidí a Ninja momentálně prožívá nejkrásnější období svého života.

Přirozeně charismatický a zejména fenomenálně dobrý hráč produkuje výjimečné herní momenty jako na běžícím pásu a přitom baví své fanoušky, což je ideální kombinace. Samotný portál Twitch prohlásil, že spojení Ninji a Drakea přitáhlo ke streamu 628 tisíc diváků, což je rekord v případě kanálu jednotlivce.

 

Domů
Sdílet
Diskuse