Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2018 13:28
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Poletující peníze, styl 80. let a nespoutaná zábava. Že by nová konkurence pro Fortnite?

TECH
Uložit Uložené

Vývojáři se snaží prorazit s další battle royale hrou. Podaří se jim to?

Herní mód battle royale, kde je poslední přeživší vítězem, si získal velkou popularitu. Tímto trendem se zaobírá více vývojářů, a přesto zná většina hráčů jen dva rivaly – PUBG a Fortnite. Kde se dva perou, třetí vyhrává a po pětiměsíčním vývoji spatřila světlo světa nová battle royale hra, Radical Heights z dílny Boss Key. Titul je pochopitelně ve fázi early access, podle vývojářů je to dokonce „XTREME Early Access“.

Radical Heights se inspirovalo 80. lety a hrou Miami Vice. Celá hra je koncipována jako soutěž, kde se eliminují protihráči pobíhající v směšném retro oblečení s bláznivým účesem. Mapa se na rozdíl od jiných BR her dělí na sektory a jak čas běží, tak postupně náhodně vyplňuje čtverce mrtvou zónou a ta postupně ubírá život.

Při dopadu nepotřebuješ padák ani kluzák. Jednoduše dopadneš do kotoulu a začíná hon za penězi, zbraněmi, brněním a výhrami. Vzhledem k verzi s brzkým přístupem je herní prostředí nedodělané. Textury jsou jednoduché, většina domů nezařízených nebo nepřístupných. Zbraně se dají najít v budovách, v kufrech aut, ale ten nejoriginálnější způsob je automat. Za vydělané, resp. nakradené peníze si můžeš koupit v automatu na ulici zbraň různého typu a taky brnění v podobě vesty a helmy.

Tato místa vývojářům asi nestačila, a proto vymysleli další spoty. Pódium, nebo tzv. Prize Room, otevřeš tím, že na něm budeš stát několik sekund. Ale pozor, při otevírání zní hlasitá hudba a kolemjdoucí hráči tě slyší. Na mapě se také náhodně objevují dárky a ty ukrývají další peníze nebo náboje.

Pokud se ptáš, jak zde funguje přeprava a očekáváš nějaká auta, jsi na omylu. Vývojáři použili staré osvědčené BMX. Ovládání je sice trochu nepředvídatelné a občas kolo manévruje po svém, ale připomínáme, že to ještě není ani alfa verze. Aby to ale nebylo jen takové „suché“, velmi efektivně se můžeš dostat z bodu A do bodu B pomocí lana, po kterém se sklouzneš.

Zbraně jsou zde zatím základní, velmi podobné těm v PUBG. Jednou věcí se ale inspirovali od Fortnite a každá zbraň nebo brnění má svůj level podle barvy. Šedá, zelená, modrá a zlatá. Radical Heights vypadá jako chytlavá záležitost, ale potřebuje ještě trochu času, aby vyzrálo. Hra totiž ještě není optimalizována a na poměry grafiky si žádá před každým spuštěním až 6 GB RAM. Pokud si chceš titul zkusit, běž na Steam a do komentářů nám napiš, jak se ti líbí.

Domů
Sdílet
Diskuse