Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2018 13:24
Čas čtení 0:00
Richard Balog

6 společných skladeb Kanyeho Westa a Kid Cudiho, které jsou důkazem jejich perfektní hudební souhry

HUDBA
Uložit Uložené

Aneb důvod, proč se těšit na jejich společné album vycházející už v červnu.

Kanye West v posledních dnech opět rozproudil pořádnou dávku diskusí a pozornosti kolem své osoby, a to ať už po hudební nebo módní stránce. Ještě předtím však stihl ohlásit vydání hned dvou alb během nadcházejícího léta, přičemž jedno ponese společný rukopis s Cudderem.

Právě nosič v kolaboraci s námi neméně oblíbeným Kid Cudim je očekávanou záležitostí už od dob, kdy byl rodák z Clevelandu upsaný pod G.O.O.D. Music. Jejich první ucelené dílo se bude jmenovat název Kids See Ghost a světlo světa by mělo spatřit už 8. června, tedy jen týden poté, co vyjde Kanyeho 8. sólové album.

Při této krásné příležitosti jsme se rozhodli vytvořit seznam 6 nejlepších skladeb, které dosud tato častokrát kontroverzní dvojice společně nahrála. Pojďme se na ně podívat ...

Kid Cudi feat. Kanye West - Erase Me 

První skladba v seznamu pochází z Cudderova alba Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager vydaného před 8 lety a jde o energickou věc doplněnou o skvělé kytary, které má Scott velmi v oblibě a experimentoval s nimi hned několikrát. Co se týče tématu, je věnováno setkávání se se ženami v zábavním průmyslu a jak správně předpokládáte, není to vždy tak jednoduché...

Velikost Erase Me podtrhují i čísla, protože pouze v rámci Spojených států se prodalo více než 1 milion kopií představujících platinovou desku.

It's like I'm her new nightmare, she ain't escapin'
It makes me feel a bit complete, yeah
Knowing someone you love don't feel the same way about ya
Memories they soon delete, hm

Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi - All Of The Lights

Album My Beautiful Dark Twisted Fantasy považují nejen mnozí fanoušci Kanyeho tvorby za mistrovské dílo a my s tím souhlasíme. Projekt vydaný v roce 2010 obsahuje takové záležitosti jako například POWER, Blame Game se skvělým Johnem Legendem, Runaway, Gorgeous (ještě bude zmíněna) či All Of The Lights, na níž se spojila 3 opravdu obrovská jména.

Kromě výše uvedených interpretů se však na úderné skladbě alespoň z části podíleli také Elton John, Alicia Keys, Drake a další. Už jen daný fakt mluví sám za sebe a jakmile si k tomu připočteme videoklip nevhodný pro epileptiky plný náhlých světelných či barevných změn, dostáváme nadčasovou věc, která nikdy neomrzí.

Turn up the lights in here, baby
Extra bright, I want y'all to see this
Turn up the lights in here, baby
You know what I need, want you to see everything
Want you to see all of the lights

Kanye West feat. Kid Cudi - Welcome To Heartbreak 

Skladba kritiky označena jako nejlepší ze všech v rámci spoluprací dvou fenoménů své doby je součástí alba 808s & Heartbreak a pod její produkci se kromě Kanyeho podepsali Bhasker, respektive Plain Pat. Text je založen na Yeezyho pocitu nedostatku podstatných věcí v životě, které nahrazuje materialistickými předměty doplněnými o Cudderovy typické hooky.

Od té doby už však uběhlo 10 let a do života kontroverzního rapera se připletla Kim Kardashian, se kterou vychovává 3 děti a sportovní auta vystřídal za ekologicky úspornější Tesly S. Uvedená fakta ale rozhodně neubírají na kvalitě samotné skladby?

 My friend showed me pictures of his kids
And all I could show him was pictures of my cribs
He said his daughter got a brand new report card (card)
And all I got was a brand new sports car
Uh

 Kanye West feat. Kid Cudi - Guilt Trip

Jedna z nejčerstvějších spoluprací Yeezyho se Scottem vznikla ještě v roce 2013 jako součást alba Yeezus, které je označováno jako futuristické, ale mnoho jedinců ním opovrhuje, což samozřejmě nikomu nezazlívám. S odstupem času můžeme říci, že Kanye tehdy přišel na trh s dosud nevídaným zvukem a podařilo se mu znovu překvapit, přičemž daná skladba narušila jeho vztahy s hostujícím Cudderem.

Pro Complex v roce 2014 totiž prohlásil: „Why not call me and have me come in there and give it? Why underuse me,“ a pokračoval: „Why put four bars of vocals to coax my fans into thinking this is a legitimate Kid Cudi feature on this song and it isn't?“ Dnes jsou už staré spory naštěstí jen minulostí a my se můžeme těšit na album.

Focus on the future and let the crew knock her
Star Wars fur, yeah I'm rockin' Chewbacca
The one Chief Rocka, number one Chief Rocka

 

Kanye West feat. Kid Cudi & Raekwon - Gorgeous

Druhá věc v dnešním seznamu pocházející z díla MBDTF, které se navždy zapíše do dějin rapu. Tentokrát tu máme o něco pomalejší záležitost s Cudiho hooky a tvrdými verši v podání ostřílených interpretů z rozdílných pohledů. Téměř 6 minut geniality, kterou není potřeba popisovat dalšími zbytečnými slovy...

Ain't no question if I want it, I need it
I can feel it slowly drifting away from me
I'm on the edge, so why you playing? I'm saying
I will never ever let you live this down, down, down

Kid Cudi feat. Kanye West & Common - Make Her Say

Poslední skladba z repertoáru hvězdných raperů, kteří nám už zanedlouho přinesou společný počin, vznikla velmi spontánně, a to když Ye s Cudim během dovolené na Havaji slyšeli Poker Face od Lady Gagy. Rodákovi z Chicaga ihned v hlavě proběhlo, že někdo musí rapovat do beatu, který byl oceněn prestižním oceněním Grammy. 

Neuběhlo mnoho času a ve studiu už kromě jmenovaných hráčů seděl také Common a singl, který měl být na mixtape Dat Kid from Cleveland, se najednou stal hitem na albu.

She wanna have whatever she like
She can if she bring her friend
And we can have one hell of a night


Domů
Sdílet
Diskuse