Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2018 17:18
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Zpráva s nebezpečným emoji se týká i Apple zařízení. Jak předejít zbytečným problémům?

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nevinné emoji v podobě černé tečky dokáže pořádně zavařit tvému procesoru.

Pokud jsi ještě nedostal zprávu s černou tečkou, asi máš dobré kamarády. Nebezpečné emoji sice vypadá neškodně, ale problém začne hned po kliknutí na zprávu a v tom momentě jsi skončil s chatováním, v horším případě i s celkovým používáním smartphonu, protože zamrzne.

Proč se to vlastně děje? Obyčejné emoji nemůže uškodit systému, ale v případě černé tečky je v jejím pozadí schovaný text obsahující nespočet unicode znaků. Smartphone se snaží text rozluštit, ale jediné, co se stane, je, že zaměstná svůj procesor na 100 %. Tehdy už nedokáže nic jiného řešit a zařízení je prakticky nepoužitelné. Pokud ti náhodou zpráva přišla, ale nekliknul jsi na tečku, pouze vymaž konverzaci a nic se neděje.

Zpráva s nebezpečným emoji se týká i Apple zařízení. Jak předejít zbytečným problémům?
Zdroj: YouTube EverythingApplePro

A pokud máš zvědavé prsty, náhodou jsi kliknul a nevíš, co dál, máme tu pro tebe návod. Pokud vlastníš zařízení s operačním systémem Android, stačí vypnout a zapnout aplikaci nebo v horším případě udělej hard reset dlouhým podržením zapínacího tlačítka. V horším případě máš iPhone nebo jiné zařízení od značky Apple. Nepomůže ani vypnutí aplikace nebo reset. Jak to tedy vyřešit?

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Jedním ze dvou způsobů je použití 3D Touch. Na domovské obrazovce větším přítlakem stiskni ikonu iMessage a vyber kolonku nová zpráva. Pak se z ní vrať zpět na všechny zprávy a vymaž konverzaci s černou tečkou.

3D Touch však například iPhone 5S či 6/6 Plus nemá, a proto si prvním způsobem nepomůžeš.

Naštěstí máme v záloze ještě asistentku Siri. Jde o trochu komplikovanější řešení, ale zaručeně bude fungovat. Vynuceně vypni aplikaci zprávy a podrž home button pro zapnutí Siri. Pak jí řekni, aby poslala zprávu tvému škodolibému kamarádovi a posílej je, dokud emoji nezmizí z obrazovky. Následně také konverzaci vymaž a pěkně kamarádovi poděkuj.

Problém by měla vyřešit nová aktualizace 11.4, ale do té doby se musíš se situací vypořádat sám.

Domů
Sdílet
Diskuse