Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2018 21:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Přestaňte zabíjet zvířata, nasprejoval gang militantních veganů na řeznictví. Rodinnému podniku vyhrožují

GASTRO ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Obchod se potýká s nevybíravými útoky a vyhrůžkami.

Omezení živočišných produktů má své zastánce po celém světě, horší situace však nastane, když se stane natolik natolik razantním, až se ze sympatického rozhodnutí stane závažný problém ohrožující jiné lidi. Právě to pak místo kýžených změn ve společnosti vrhá špatný stín na ostatní takto rozhodnuté.

Řeč je o veganech, tedy lidech, kteří se rozhodli nekonzumovat žádné živočišné výrobky. Kromě těch, na kterých by to nikdo nepoznal, existují i takoví, které se o svém rozhodnutí snaží přesvědčit i ostatní. Někteří veganští aktivisté jsou natolik bojechtiví, že zachází za hranu slušného chování i zákonů a ukazuje to i poslední událost, která se stala v jihovýchodním městě Velké Británie, v Ashfordu

Na výloze místního řeznictví Marlow Butchers se objevil nasprejovaný nápis „PŘESTAŇTE VRAŽDIT ZVÍŘATA!! BUĎTE VEGANI“ spolu s logem Fronty za osvobození zvířat, což je spolek aktivistů, kteří bojují proti týrání zvířat. Řezník tvrdí, že se on a celá jeho rodina aktivistů bojí. 

Na facebookových stránkách se mu rovněž začaly množit jednohvězdičkové recenze. „Preferuji etičtější podniky. Prodávejte rostliny! To vám jsou vaše chuťové pohárky opravdu důležitější než život?“ píše se v recenzích.

Doporučeno
Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům 24. ledna 2024 8:00

Jiná zase poukazuje na podmínky na jatkách. „Sekání mrtvol nevinných zvířat a využívání jejich těl pro jídlo je barbarské. Zvažte přeměnu na veganské nebo rostlinné řeznictví. Jsem si naprosto jist, že existuje velká poptávka po melounech,“ napsal Henry Hutchings.

Řezník údajně neví, co si s aktivisty počít. „Je to směšné, na internetu nám píšou aktivisté z daleka, třeba z Austrálie. Takže nejenže nám vyhrožují zničením našeho podniku, ale ještě ničí naši pověst online,“ uvedl.

Jemu a jeho rodině prý také vyhrožovali, že do jeho podniku vhodí zápalnou lahev nebo mu vysklí výlohu. Řeznická rodina prý nechce, aby tato kauza vrhala špatný stín na vegany. „Náš obchod funguje už 54 let. Každý supermarket prodává maso, nechápeme, proč se zaměřili zrovna na nás.“ Místní policie se nyní vyhrůžkami zabývá. 

Domů
Sdílet
Diskuse