Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2018 16:53
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dáme jídlo má obrovskou konkurenci. Nová donášková platforma je rychlejší, výhodnější a dbá na selekci restaurací

GASTRO WOLT
Uložit Uložené

Finská aplikace Wolt vnáší svěží vítr na pražský trh s donáškou jídla.

Donáška jídla je v roce 2018 standardem pro všechny obyvatele větších měst, a to hned z několika důvodů. Lenost, resp. pohodlnost, šetření času a také stále širší výběr restaurací s často velmi přijatelnými cenami jsou prostě argumenty, které je obtížné překonat. V Praze byla dlouhodobě suverénním monopolem platforma Dáme jídlo, kde se mohla zaregistrovat jakákoliv restaurace a na základě svých specifikací oslovovat hladové zákazníky.

Už na první pohled máme možnost vidět velmi široký výběr doprovázený relativně dlouhým časem dodání a výmluvné jsou i protichůdné recenze zákazníků. Podniky jen málokdy dokážou podávat vyrovnané výkony a držet jistý standard, co se týče cen, rychlosti donášky, kvality jídla, resp. čerstvosti surovin a také komunikace se zákazníky.

Nyní však na pražský na přímý trh přichází konkurence v podobě aplikace Wolt, která pochází z Finska a funguje ve městech severských států, ale také v Gruzii či Maďarsku. Už na první pohled vše nasvědčuje tomu, že se milovníci jídla v českém hlavním městě mají na co těšit. Na rozdíl od známého Dáme jídlo bude platforma selektovat restaurace na základě doporučení, takže podřadné podniky s cílem rychle vydělat nedostanou šanci.

Dáme jídlo má obrovskou konkurenci. Nová donášková platforma je rychlejší, výhodnější a dbá na selekci restaurací

Donáška všech restaurací by měla trvat maximálně 40 minut a časem se budou tyto intervaly ještě snižovat. Zároveň se bude rozšiřovat oblast, kam si budeš moci jídlo všech světových kuchyní nechat doručit. Wolt myslí i na ekologii, protože personál ti jídlo doveze na kole a my se velmi rádi necháme překvapit, co všechno si pro nás ještě připraví.

Domů
Sdílet
Diskuse