Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2018 20:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tři známí youtubeři zahynuli po pádu při natáčení ve vodopádech. Následný pokus o záchranu nepřežil nikdo

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Tragická událost se odehrála v kanadských horách.

Při sledování videí a fotek na YouTube či Instagramu občas člověk dostane pocit, že svůj život promrhává. Inspirovat diváky a vychutnávat si každou chvíli naplno se snažili i tvůrci z kanálu High On Life, kteří společně se svou partou dosáhli hranici 500 tisíc odběratelů na YouTube a více než 1 milionu followerů na Instagramu.

Nápad založit kanál na YouTube vznikl ještě v roce 2012 poté, co skupina přátel procestovala svět a řekla si, že by mohla cestování přeměnit na své zaměstnání. Divoké zážitky se však pro tři členy skupiny staly osudnými. Ryker Gamble, Alexey Lyakh a Megan Scraper zašli k vodopádům Shannon Falls se skupinou přátel a chtěli ve vodě natočit i nové video. Vodopády se skládají z několika úrovní a objevují se v nich i silné proudy, což si zřejmě youtubeři neuvědomili.

Tři známí youtubeři zahynuli po pádu při natáčení ve vodopádech. Následný pokus o záchranu nepřežil nikdo
Zdroj: GoFundMe

Megan uklouzla, stáhl ji proud a po chvíli boje spadla z výšky přibližně 30 metrů do nižší části vodopádu, přičemž Ryker a Alexey se jí snažili pomoci. Nezachránili ji, ale proud stáhl i je, a tak při tragédii zahynuli všichni tři. Záchranáři už mohli konstatovat pouze smrt a množství známých tvůrců na tři oblíbení youtubery vzpomínalo zprávami s vyjádřením upřímné soustrasti.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Trojice se společně s kamarády nebála porušovat různá varování a nařízení ani v minulosti. Loni se dostali do problémů se zákonem poté, co byli v národním parku Yellowstone chyceni při kráčení po geotermálním pramenu, čímž ohrozili hlavně sebe, ale škodu mohli způsobit i přírodní památce.

V žádném případě si nezasloužili zemřít, ale mladí lidé se často nechávají inspirovat aktivitami, které vidí ve videích na internetu, a nepřemýšlejí nad následky. Vždy je třeba si dvakrát promyslet, zda se do něčeho pustíš a zbytečně bys neměl riskovat vlastní život kvůli zážitkům či slávě na sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse