Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2018 16:24
Čas čtení 0:00
Sona O.

Jestli máš iPhone, patříš mezi bohaté. Studie tvrdí, že jsou Apple výrobky nejlepším indikátorem vysokého platu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Pokud vlastníš telefon od Applu, jsi bohatý. Alespoň to tvrdí studie.

Vlastníš iPhone? Pak pravděpodobně patříš mezi bohatou vrstvu, která se pohybuje v horních příčkách měsíčního příjmu. iPhone je již dlouho i záležitostí image a jeho vlastnictví se pojí s dobrým finančním zabezpečením. Až na to, že dnes má takový smartphone už skutečně každý, od dělníků na stavbě až po šéfy bank.

Vědcům však tento fenomén nedal spát, a tak vypracovali studii publikovanou v červnu, v níž analyzovali kulturní rozdíly dvou skupin. Zaměřili se hlavně na jejich využívání médií, zákaznické chování, čas užívání zařízení a společenské postoje.

Jestli máš iPhone, patříš mezi bohaté. Studie tvrdí, že jsou Apple výrobky nejlepším indikátorem vysokého platu
Zdroj: unsplash.com

„Zjistili jsme, že pokud člověk vlastnil iPad v roce 2016, dokázali jsme správně předpokládat, zda má nízký nebo vysoký příjem až v 69 % případech,“ vyjádřili se autoři studie „během let, v nichž jsme sbírali data, žádná jiná značka nenapověděla tolik o vysokém příjmu jako Apple a jeho iPhone.“

Pokud tedy vlastníš iPhone, podle studie to znamená, že se tvůj příjem nachází v horních příčkách ekonomického průměru.

Výzkum má však určité mezery. Například nemluví o tom, jaký typ iPhonu bys měl vlastnit. Pokud ještě stále opatruješ starý iPhone 2G, raději se to do této statistiky nezařazuj.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Dalšími neprozkoumanými vodami studie jsou mobilní telefony kupované na splátky a paušál u mobilních operátorů. Pokud si nejnovější iPhone nemůžeš dovolit, koupíš si ho i s paušálem u nejbližšího operátora, hned to může vypadat tak, že ti nedělá problém z kapsy vytáhnout 25 tisíc.

Jsou samozřejmě i tací, kteří si iPhone opravdu koupí za plnou částku hned, aniž by se zadlužovali a upisovali na dva roky u operátora. Takoví lidé určitě spadají do 69 % zmíněných ve výzkumu.

Domů
Sdílet
Diskuse