Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2018 21:14
Čas čtení 0:00
Sona O.

Nevíš, kam na dovolenou? Inspiruj se žebříčkem nejkrásnějších pláží

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Portál Beach Inspector vydal seznam těch nejkrásnějších pláží na světě.

Ještě sis na tento rok nestihl rezervovat vysněnou dovolenou a čekáš na výhodný last minute? Nemůžeš se už dočkat příštího léta a už teď plánuješ, kam tě zavedou toulavé boty? Nech se inspirovat tipy od webového portálu Beach Inspector, který zveřejnil seznam nejkrásnějších pláží na světě.

Aby byl žebříček dokonalý, navštívili 1600 pláží po celé zeměkouli a testovali vše od kvality struktury a organizace pláže až po kvalitu vody. Do top 10 se tedy dostaly skutečně jen ta nejluxusnější místa na světě.

10. Semeti, Indonésie

Ještě i dnes se na planetě nacházejí nedotčená místa. Mezi ně patří právě pláž Semeti v Indonésii. Nenajdeš na ní žádná lehátka, slunečníky ani plážový servis. Pro turisty je téměř zcela neznámá. Tento klenot nabízí krásnou čistou vodu a panenskou přírodu.

 

Príspevok, ktorý zdieľa emba (@embafals),

9. Dolphin Reef, Izrael

Překrásná pláž s domečky postavenými přímo u vody a kouzelným výhledem na azurově čistou vodu. Jejím největším lákadlem je bezpochyby výskyt delfínů, kteří v oblasti zůstávají i navzdory turistům.

Nevíš, kam na dovolenou? Inspiruj se žebříčkem nejkrásnějších pláží
Zdroj: Youtube / Beach Insider

8. Trou aux Biches (Mauricius)

Krásné moře, horký bílý písek a palmy. Toto místo má všechno, co může turista od pláže žádat. Dle Beach Insider jde o nejkrásnější pláž na ostrově.

7. Playa de ses Illetes, Španělsko

Nejnže je to jedna z nejrozlehlejších pláží v zemi, dle portálu nabízí jedinečný pohled na moře, které hýří obrovským množstvím odstnů modré. „Najdete tu víc odstínů modré než na barevné paletě v hodinách umění,“ tvrdí Beach Inspector.

6. Canto de la Playa, Dominikánská republika

Karibik patřil vždy mezi ty nejvyhledávanější a nejkrásnější destinace. Pláž v Dominikánské republice nabízí vše, co bys od této lokality očekával. Krom toho je velmi populární pro organizování svateb.

5. Pai Plong, Thajsko

Dívat se z vody na pobřeží je téměř jako pohled do neobydlené džungle plné majestátních skal a husté vegetace. Pláž je mnohem tišší než jiné lokality v turisty zamořeném Thajsku. Nachází se tu jeden z nejluxusnějších hotelů na světě s barem, který je otevřený veřejnosti.

4. Playa de Cofete

Pláž je dlouhá 11 kilometrů, ale není vhodná ke koupání kvůli silným proudům. Ani to ale většinu turistů neodradí a jezdí sem rok co rok obdivovat krásnou španělskou přírodu.

3. Cala Mariolu, Itálie

Pláž se nachází na Sardínii a patří mezi absolutní skvosty Itálie. Dostaneš se k ní jen lodí. Průzračná tyrkysová voda je překrásným přírodním divadlem.

2. Diani Beach, Keňa

Písek je na ní prý tak bílý, že můžeš oslepnout, když si zapomeneš sluneční brýle. Přesvědčit se o tom musíš asi sám a v nejbližší době navštívit tento klenot Afriky.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Julia (@julimipri),

1. Manda Bay, Keňa

Pláže Keni jsou čím dál vyhledávanější. Klid, bílý písek a průzračná voda si získají nejednoho turistu. Prvenství si proto zasloužila keňská Manda Bay. Láká nejen možnostmi oddechu, ale i potápění, při kterém můžeš pozorovat vzácného velrybího žraloka. V blízkosti se nachází ostrov Lamu, kde najdeš muzeum západoafrické kultury.

Domů
Sdílet
Diskuse