Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2018 22:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na Instagramu si už můžeš koupit i lidské pozůstatky. Ceny za kosti či lebky uživatelé uvádějí v popiscích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Instagram má mnoho využití.

Na sociálních sítích bys dnes našel prakticky cokoli. Ač už samotné společnosti neustále upravují svá pravidla a zásady, uživatelé si i tak vždy najdou cestu, jak na síť dostat i to, co by tam nemělo vůbec být. I díky tomu si dnes na Instagramu můžeš velmi jednoduše koupit i části těl mrtvých lidí.

Vše od lebek po kosti se dá koupit pomocí pár kliků. Na Instagramu existuje řada profilů, které v popisech svých fotografií zanechávají rovnou ceny artefaktů. Kdybys měl náhodou zájem o lidskou lebku, vyšla by tě na deset tisíc korun, zatímco lidské nohy či lidskou čelist seženeš i za dva, tři tisíce.

Ve světě a zejména na internetu je vybudována velká komunita lidí, které obchodování s lidskými pozůstatky fascinuje, a tak není divu, že existují profily s desítkami tisíců fanoušků.

Lidská kostra

Při obchodování s lidskými kostmi je však třeba dávat pozor na několik věcí. Většina obchodníků si sice dává dobrý pozor na to, zda kupují pozůstatky od ověřeného prodejce i s potřebnými dokumenty, jenže množství pofidernějších prodejců může obchodovat s kostmi kradenými.

Množství kostí pochází například ze zubařských ambulancí, kde kdysi lékaři museli mít povinně i lidskou lebku, avšak zdrojů pozůstatků je mnohem víc. Obchodníci těží zejména z toho, že většina států ve Spojených státech amerických či obecně ve světě nereguluje koupi a prodej lidských kostí tak, jako například obchodování se vzácnými zvířecími ostatky, a tak je byznys jednodušší.

Na českém internetu bys přitom skutečnou lebku na prodej hledal jen velmi těžko. U následujících exponátů stačí rozkliknout samotný obrázek a prohlédnout si profily jednotlivých prodejců, kde v popisech najdeš i konkrétní ceny. Za lidskou kostru chtěl prodejce 44 000 Kč, přičemž lidské plody či varlata většinou zůstávají v soukromých sbírkách a prodávají se diskrétněji, ale šance je očividně i na Instagramu. Prodej se občas domlouvá i přímo v komentářích.

Lidská chodidla na prodej

Koupit si můžeš i čelist

Lebka

Lebka

Lidský plod

Varlata

Přívěšek z lebky

Lidský plod

Domů
Sdílet
Diskuse