Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2018 14:56
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Apple Pay bude do konce roku spuštěno v Česku!

TECH
Uložit Uložené

Majitelé smartphonů s operačním systémem iOS mohou jásat.

Už loni v listopadu vstoupila na český trh služba Google Pay. Uživatelé smartphonů s operačním systémem Android tehdy dostali možnost platit na kterémkoli bezkontaktním platebním terminálu v obchodě.

Využit ji mohou i při nákupu přes určité mobilní aplikace či na internetových stránkách. Kromě mobilního telefonu lze k platbě využít i chytrých hodinek vybavených technologií NFC a operačním systémem Android.

Momentálně se na trh chystá velké konkurence – Apple Pay. Příjemnou platební službu si tak budou moci vychutnat i majitelé smartphonů s operačním systémem iOS

Čeští držitele iPhonů budou moci službu začít využívat na přelomu letošního roku. Banky se již připravují a jak prozradil Hospodářským novinám vysoký činitel bankovní společnosti, Apple Pay by do Česka mělo dorazit už v listopadu nebo na začátku prosince.

 Kde všude se již Apple Pay využívá.

Apple Pay bude do konce roku spuštěno v Česku!
Zdroj: CC0

Podle mluvčího České spořitelny máme počítat s koncem letošního nebo začátkem příštího roku. Na Apple Pay se připravují i Air Bank, Komerční banka a Moneta Money Bank.

Platbu přes konkurenční Google Pay podporují Komerční banka, Moneta Money Bank, mBank a J&T Banka. Do konce letoška se má připojit i Fio Banka, Equa Banka a posléze i ČSOB.

V celosvětovém žebříčku má Apple Pay v počtu uživatelů navrch. Službu využívá 87 milionů lidí, zatímco Google Pay si osvojilo 22 milionů

A jak to vlastně funguje? Do služby Apple Pay si uložíte svoji platební kartu, které bude přiřazeno číslo virtuálního účtu. Tento identifikátor je posléze používán při platbě. Obchodník tak nezíská ani číslo platební karty.

Domů
Sdílet
Diskuse