Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2018 13:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Baterie nového iPhonu XS nevydrží ani tolik, co ta v předchozím smartphonu od Applu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Apple ji prý zefektivnil, ale zmenšil její kapacitu.

Pokud byť jen trošku sleduješ internetové informace o nejnovějších zařízeních Apple, pak ti jistě neunikla zpráva o kapacitě baterie.

Nový iPhone XS sice dostal nejmodernější procesor A12 a efektivnější by měla být i samotná baterie, jenže oproti předešlému iPhonu X byla její kapacita snížena.

Přesto Apple propaguje, že by měl vydržet o 30 minut déle než předchozí model, což se však v testu populární stránky Tom's Guide nepotvrdilo.

Nejde sice o odborný test, ale pracovníci Tom's Guide testují telefony již dlouhá léta a z testu vyplývá, že iPhone XS vydrží 9 hodin a 41 minut. Loni přitom iPhone X vydržel 10 hodin a 49 minut v identickém testu.

Experiment probíhá v co nejvíce kontrolovatelných podmínkách. Nastavený je stejný jas displeje, všechny telefony mají jednoho operátora i plný signál. Až do vybití potom surfují na internetu.

Výsledky smartphonu od Applu nevyznívají při srovnání s mnoha populárními a levnějšími zařízeními s Androidem velmi lichotivě. Na druhé straně, větší bratr iPhone XS Max vydržel pochopitelně déle díky větší kapacitě baterie. V testu fungoval 10 hodin a 38 minut.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Google Pixel však zvládl až 12 hodin a 9 minut zátěže, Huawei P20 Pro dokonce více než 14 hodin. Konkurenční Samsung Galaxy Note 9 zase 11 hodin a 16 minut, čímž iPhone XS Max překonal.

Je třeba uznat, že jednotlivé společnosti a portály testují výdrž baterie rozdílně, avšak při metodologii testu Tom's Guide bys zbytečně hledal jakékoliv nesrovnalosti.

Domů
Sdílet
Diskuse