Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2018 20:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kanye West chce smazat dodatek ústavy, který v USA zakazuje otroctví. Ostře ho zkritizoval i Chris Evans

HUDBA
Uložit Uložené

Americký raper se kontroverzních vyjádření nebojí.

Není pochyb o tom, že Kanye West přesně ví, jak zaujmout. Jen pár měsíců zpátky suverénně prohlásil, že otroctví bylo pouze volbou, za což si vysloužil hromadu kritiky. Fanoušci mu vyčítali i pozitivní postoj k současnému prezidentovi Spojených států amerických.

Kanye si kritiku očividně nevzal k srdci, protože po vystoupení v populární americké show Saturday Night Live, kde ho za projev o Trumpovi vypískali, tentokrát zašel na Twitter a Instagram.

Přidal tam fotografii ze soukromého letadla, na níž si na hlavu nasadil čepici Make America Great Again a pod příspěvek napsal, jak se USA konečně sjednocují.

Prý společně vystavějí fabriky ve Spojených státech amerických, vytvoří pracovní pozice a nebudou muset outsourcovat do zahraničí. Celý příspěvek zakončil větou o tom, že práci získají všichni, kteří budou vysvobozeni z metaforických věznic hned po zrušení 13. dodatku americké ústavy.

Dodatek přitom v roce 1865 zakázal v USA otroctví po americké válce Severu proti Jihu, ale Kanye historii očividně vnímá jinak než drtivá většina lidí.

Své pocity objasnil tak, že 13. dodatek je ve skutečnosti zakamuflované otroctví, které nikdy neskončilo, a Kanye nabízí léčivé řešení tohoto problému.

Kanye vyjádřeními rozzlobil i několik známých tváří. Kapitán Amerika Chris Evans řekl, že raper nezná ani špetku historie, nečte knihy a považuje svou krátkozrakost za cennou vlastnost v životě.

Ke kritice se přidala i zpěvačka Lana Del Rey. Pochopila, že Kanye pociťuje sympatie k osobnosti Donalda Trumpa a někdo by měl co nejdříve zasáhnout, protože Kanye zřejmě trpí problémy.


Domů
Sdílet
Diskuse