Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2018 9:30
Čas čtení 0:00
Sona O.

Nové revoluční kondomy se lubrikují samy, mají k bezpečnému sexu přivést více mladých lidí

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Nový typ kondomů je zatím v testovací fázi, ale mohl by změnit to, jak pohlížíme na bezpečný sex.

Problematika bezpečného sexu je dnes jedním z nejpalčivějších témat. Přestože existuje velké množství antikoncepce, mnoho lidí se stále rozhoduje pro styk bez jakékoliv ochrany a kromě těhotenství tak riskují i své zdraví. Z výzkumu z roku 2017 vyplynulo, že až polovina lidí ve věku 16–24 let nepoužívá kondomy při prvním sexu s novým partnerem.

Nové revoluční kondomy se lubrikují samy, mají k bezpečnému sexu přivést více mladých lidí
Zdroj: Instagram northcotenaturaltherapies

Vědci však věří, že dokáží změnit názor mladých na kondomy. Na Bostonské univerzitě vymysleli totiž zcela nový typ, který se lubrikuje sám a do jeho výroby investoval i zakladatel firmy Microsoft Bill Gates.

Když se latex dostane do kontaktu s pokožkou, automaticky se stane kluzkým. Podle výzkumníků tak zvýší potěšení ze sexu i komfort obou partnerů. Doufají, že právě tento nový prvek v kondomech by mohl zvýšit jejich poptávku a mladí lidé se tak při sexu začnou aktivněji chránit.

„Takový prvek ukazuje potenciál v efektivní strategii snižování bolestí, zvyšuje spokojenost uživatelů a tím i užívání kondomů,“ tvrdí výzkumníci, kteří se samolubrikovatelnými kondomy přišli.

Doporučeno
Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou 20. dubna 2024 8:00

Zatím uvedlo až 73 % lidí, že by při pohlavním styku raději použili tento typ kondomu. Výrobci tvrdí, že je lepší než klasické lubrikanty, protože povrch zůstává vlhký mnohem déle a reaguje přímo na tělesné tekutiny.

K přímému testování během sexu se ale ještě nedostali. Ze všeho nejdříve musí nový produkt schválit Potravinová a drogová správa.

Domů
Sdílet
Diskuse