Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2018 0:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hráči se v Red Dead Redemption 2 baví zabíjením feministek. Na internetu si už vysloužili silnou kritiku

TECH FEMINISMUS
Uložit Uložené

Hra nabízí otevřený svět s nekonečnými možnostmi.

Red Dead Redemption 2 je hrou neomezených možností. Po postupném překonávání misí a objevování světa máš šanci narazit na ty nejbizarnější situace i momenty, které kdysi opravdu formovaly naši dnešní společnost.

Hra se odehrává na přelomu 19. a 20. století, kdy ženy v drtivé většině zemí planety mohly o rovnoprávnosti s muži a volebním právu jen snít. Tvůrci proto do hry přidali i mise, při kterých pomáháš tehdejším sufražetkám a feministkám bojujícím za práva žen.

Jedna z nich postává ve městě vedle nápisu hlásajícím, že si ženy zaslouží volební právo. Hráči mají možnost ji konfrontovat a poslechnout si její vyprávění o tom, jak ženy do deseti let od získání volebního práva zvolí prezidentkou právě ženu a ze světa zmizí války.

Navzdory trefné historické vsuvce nemají všichni hráči trpělivost na to, aby ženu poslouchali, a tak ji začnou mlátit, chytí ji lanem, svážou a nechají sežrat krokodýlem. Na YouTube se v posledních dnech objevují videa od různých tvůrců, v nichž lidé vymýšlejí nejkreativnější způsob, jak feministku zavraždit.

Doporučeno
„Incest je geneticky špinavý, ale přesto bych potrat vnímal jako neetický.“ Co si myslí lidé z Hnutí pro život? „Incest je geneticky špinavý, ale přesto bych potrat vnímal jako neetický.“ Co si myslí lidé z Hnutí pro život? 11. dubna 2024 9:00

YouTuber Shirrako ji zbil, svázal a hodil na kolejnice, aby ji přejel vlak. Ve vyjádření pro portál Vice konstatoval, že šlo jen o vtipný moment ze streamu, který se lidem zalíbil. Vývojáři ženu údajně naprogramovali tak, aby její vykřikování překrývalo konverzace hlavního hrdiny s postavami, a tak se Shirrako rozhodl ženu zabít.

Přestože zabíjení feministky mnoha lidí naštvalo a na Rockstar Games i samotné hráče se snesla vlna kritiky, pod videi bys našel desítky komentářů, které se ze zabíjení feministky radují.

V reakcích padají názory, že si smrt zaslouží každá feministka, což hraničí se zdravým rozumem. Humorná situace se tak velmi rychle obrátila ve sbírku nechutností.

Domů
Sdílet
Diskuse